Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2017, 10:11
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Cigarettes After Sex sa vracajú do Bratislavy už tento piatok!

HUDBA
Uložiť Uložené

Vôbec po prvýkrát na Slovensku vystúpili tento rok na Grape. V piatok sú tu opäť. Verí tu niekto na predčasné Vianoce?

Vianoce klopkajú na dvere. Okrem kapustnice a tepla domova sa hlási aj Grape festival, ktorý už tiež kuje pikle v úzadí a čoskoro posunie viac informácií o ďalšom ročníku. Pred tým nám však prichystal vianočný darček v podobe koncertu Cigarettes After Sex.

Zvuk Cigarettes After Sex znie skôr ako ambientný pop, na čele s Gregom Gonzalezom, ktorý znie trochu androgýnne. Partia sa dala dokopy ešte v roku 2008 a po mnohých experimentoch so zvukom v roku 2012 nahrali prvé EP s názvom I. Inšpiráciu pritom čerpali u kapiel dreampopových, resp. alternatívnych kapiel ako Trinity Session, Cocteau Twins, Red House Painters, či Mazzy Star. Celé EP pritom nahrali naživo, počas jednej noci na schodisku štvorposchodovej budovy. Tento spontánny prístup k tvoreniu nahrávok si zachovali až dodnes.

V rokoch 2015 a 2016 potom nasledovali single Affection a K. a svoju eponymnú debutovú dosku vydali 9. júna 2017. Cigarettes After Sex možno označiť aj za online fenomén. Ich skladba z roku 2012 Nothing's Gonna Hurt You Baby má aktuálne na youtube viac ako 65 200 000 prehratí, k tomu ďalších vyše 19 700 000 na Spotify a tento rok sa ocitla aj v soundtracku úspešného seriálu The Sinner.

Bratislavský koncert Cigarettes After Sex prináša festival Grape a uskutoční sa dnes, v piatok 8. decembra 2018 v Majestic Music Clube na Karpatskej ulici. Vstupenky sú dostupné cez webstránku www.grapefestival.sk/shop. Vidíme sa?

Domov
Zdieľať
Diskusia