Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2017, 12:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Britský turista riskoval v Severnej Kórei život kvôli odvážnej selfie. Za symbol mieru mohol skončiť aj v pracovnom tábore

ZAUJÍMAVOSTI SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Daniel bol vždy odvážnejším človekom.

Dostať sa priamo do Severnej Kórey nie je najjednoduchší proces na svete a aj pohyb po samotnej krajine je potom výrazne obmedzený. Daniel Dobson z anglického Manchestru však miluje dobrodružstvá, a preto našetril dostatok peňazí aj na výlet do KĽDR, kde ho neustále sprevádzali pozorní sprievodcovia a od autentickej miestnej kultúry a atmosféry mali prehliadky jednotlivých miest veľmi ďaleko. Daniel bol vždy veľmi odvážny, a preto v jednej chvíli zavítal aj na ulicu, kde práve prebiehala veľká vojenská prehliadka a podarilo sa mu tam dostať bez otravných sprievodcov, vďaka čomu si mohol urobiť aj zopár fotografií.

Britský turista riskoval v Severnej Kórei život kvôli odvážnej selfie. Za symbol mieru mohol skončiť aj v pracovnom tábore
Zdroj: Daniel Dobson/Youtube

Neodolal ani možnosti urobiť si selfie so severokórejskými tankami, pričom na nej rovno ukázal aj symbol mieru, a následne mal veľké šťastie, že si ho nikto výraznejšie nevšímal, pretože za symbol pred tankom s vlajkou KĽDR mohol pokojne ohroziť vlastný život. Severná Kórea má za sebou hneď niekoľko neslávnych škandálov týkajúcich sa uväznenia turistov, ktorí zneuctili miestny režim, a tak Daniel nebol veľmi rozumný. Napriek tomu je dnes na svoju selfie hrdý a vyhlasuje, že ide o skvelý symbol boja proti diktátorskému režimu z jeho vnútra.

Domov
Zdieľať
Diskusia