Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2017, 14:15
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Aké značky a kúsky oblečenia aktuálne hýbu svetom a známe osobnosti si bez nich nevedia predstaviť svoje outfity?

MÓDA BALENCIAGA MÓDA REFRESHER SUPREME
Uložiť Uložené

Vývoj sa nedá zastaviť a do popredia sa tak predierajú aj výrobcovia, ktorí majú od vysokej módy na míle ďaleko.

Trendy v móde prichádzajú a odchádzajú každú sezónu, avšak len malá hŕstka značiek dokáže držať tempo s dobou prakticky neustále, respektíve zostať na výslní dlhodobo. Výnimkou pritom nie sú ani známe módne domy, vrátane Gucci, Givenchy, Dior či Dolce & Gabbana. Len si spomeňte, v akom rozpoložení bol prvý menovaný taliansky výrobca pred príchodom Alessandra Micheleho...

V súčasnosti sa ale karta obrátila a Gucci nosia doslova všetky známe osobnosti a ľudia, ktorí na to jednoducho majú. Dnešný článok avšak bude upriamený aj na ďalšie značky, ktoré momentálne miešajú módnymi kartami najviac. Tešiť sa tak môžete na modely oblečenia či obuvy od fenoménov, ako Supreme, Balenciaga, OFF-WHITE, Moncler, Saint Laurent a podobne. Pripravení? Poďme na to.


Nuptse od The North Face je jednou z najlepších búnd na zimu vôbec, a tak nás neprekvapuje, že dizajnéri Supreme po nej siahli v aktuálnej sezóne, pričom jej dodali koženný facelift hodný vyše 1000 eur.

 

A post shared by Supreme (@supremenewyork) on

 

A post shared by Supreme (@supremenewyork) on

Bývalý člen nášho redaktorského tímu má stále vycibrený vkus, a tak jeho pozornosti neunikli ani dané skvosty. Širokú ponuku vecí od TNF však vo svojom portfóliu ukrýva taktiež náš tuzemský predajca Footshop.

 

A post shared by reflasher (@reflasher) on

Model tenisiek Triple S od módneho domu Balenciaga síce nie je podľa každého gusta, avšak to nič nemení na tom, že práve značka pod vedením Demnu Gvasaliu je momentálne najvplyvnejšia. O "kráse" diela gruzínského návrhára sa môžete presvedčiť skrz snímky.

A$AP Ferg síce celkom vie, ale outfitom s poriadným nádychom deväťdesiatych rokov tentokrát netrafil klinček úplne po hlavičke. Už len čakáme, kedy túto športovo ladenú obuv vytiahne niekto v našich končinách.

P.S. - V komentároch nižšie môžete tipovať, kto to bude.

Ľudí od zakúpenia (bohužiaľ) neodrádza ani naozaj vysoká cenovka, ktorá sa zastavila na cifre 650 eur.

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Na podobných vlnách sa nesú aj YEEZY Runner od Kanyeho Westa, ktorých svetlú kombináciu nedávno teasovala na Instagrame samotná Kim

Luxusné značky, respektíve ich hlavní dizajnéri, čoraz častejšie siahajú do športových sfér, čoho jasným dôkazom sú aj Sock Runnery. Jasná inšpirácia teniskami Magista Footscape od Nike, ktoré mimochodom patria medzi ich najlepšie počiny posledných sezón. Čierne prevedenie vlastní napríklad aj naša modelka Barbora Brušková.

Na chvíľku odbočíme od tenisiek a presedláme k vrchným dielom. Pri značke Balenciaga však ešte chvíľku pobudneme, keďže ich nadrozmerné bundy sú ako stvorené do chladného počasia, avšak nepristanú každému. Demnov rukopis je úplne jasný a spomedzi celebrít ich vie najlepšie nosiť Pretty Flacko.

 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

 

A post shared by A$AP Mob (@asapmob) on

Future nosí úplne všetko, čo je aktuálne trendy, a tak ho samozrejme neobišla ani daná bunda Balenciaga v červenom odtieni.

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

 

Krásnymi kúskami sa ale môže pýšiť taktiež francúzsky výrobca Moncler. V uliciach Montrealu ich pre magazín GQ otestoval Joe Keery známy zo seriálu Stranger Things. Matnou čiernou zaručene nikdy nič nepokazíte, verte nám. 

Športové súpravy sú aktuálne veľkým trendom, a tak ich do svojich posledných kolekcií zakomponoval aj brand so sídlom v meste Grenoble. Počas slávnostného otvorenia nového butiku v Toronte si jednu vyskúšala aj modelka Winnie Harlow

Ťažko uveriteľný úlet v podobe michelinovskej kombinézy s lesklým povrchom, na ktorej oblečenie je potrebný poriadny kus odvahy, aký nabral napríklad britský hudobník Skepta. Ako sa hovorí, nie je všetko zlato, čo sa blyští. Návrhár Craig Green sa pri navrhovaní pre Moncler pekne odviazal. 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Moncler (@moncler),  

Supreme okrem kolaborácie s TNF pre obdobie jeseň/zima 2017 vytvorilo podaranú puffy jacket taktiež s legendárnou značkou Stone Island. Podarený kúsok v hodnote priblížne 900 eur má vo svojom šatníku aj raper Pil C. Známe osobnosti zo Slovenska si jednoznačne vedia dopriať poriadny luxus.

 

Príspevok, ktorý zdieľa PIL C (@pil_c),

Najväčším fanúšikom Stone Island je bez najmenších pochýb reprezentant torontského rapu Drake, ktorý na kúsky talianského výrobcu nedá dlohodobo dopustiť. Nás to ale vôbec neprekvapuje, keďže SI používa pri výrobe len kvalitné materiály/strihy a s divíziou Shadow Project im dokonca pomáha samotný Errolson Hugh.

Fenomén s názvom Gucci pozná úplne každý, keďže svojho času bol výskyt fakeových vecí na Slovensku väčší ako v samotnej Číne. Presuňme sa ale k merítku veci, a teda aktuálnej tvorbe. Od nástupu Alessandra Micheleho do pozície kreatívneho riaditeľa sa totiž začali diať veľké veci, doslova.

Vrátili sa veľké GG logá, kvetinové či zvieracie potlače, farby, s čím prišiel aj opätovný enormný záujem zo strany známych osobností a následne "bežných" ľudí, ktorí na to jednoducho majú. Taliansky módny dom diktuje trendy a nebyť Demnu Gvasaliu a jeho práci pre Vetements, respektíve Balenciaga, Gucci nemá konkurenciu.

A$AP Rocky po prehliadke menovanej značky v Miláne.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Opasok, ktorý vytiahol Quavo zo zoskupenia Migos  je snom mnohých chlapcov a dievčat z našich končín.

 

A post shared by Migos (@migos) on

Šialenstvu okolo Gucci podľahlo viacero ľudí aj v našich končinách. Ako príklad tu máme trojicu krások, ktoré dobre vedia, ako na to.

 

A post shared by My (@mylikey) on

 

A post shared by Klaudia Fujáková (@justklaudy) on

 

A post shared by Bára Lučivjanská (@barbellay) on

Malé vertikálne uzi Lil Uzi Vert vo svetlo hnedých nohaviciach Gucci s nášivkou Koi kapra, teniských Air Max 97 od Nike a s ruksakom Dolce & Gabbana, ktorý má aj na obale albumu Luv is Rage 2. O ten sa mimochodom postaral Virgil Abloh a tím OFF-WHITE.

 

A post shared by 16 (@liluzivert) on

Rakim Mayers - dnes poslednýkrát?

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Kreatívny dom pod hlavičkou Virgila Abloha nesúci názov OFF-WHITE sme dnes už spomínali a samozrejme mu venujeme aj trochu priestoru. Nespočetné množstvo kolaborácií so zvučnými menami módneho priemyslu a taktiež vlastné kolekcie pre obe pohlavia, to všetko stíha dlhoročný priateľ Kanyeho Westa vtesnať do kalendára. Ako sme už párkrát v nedávnej minulosti uviedli, práve OFF-WHITE mieša kartami tohto "povrchného" odvetvia veľmi, veľmi výrazne.

Speváčka Tinashe patrí medzi ženy vyhľadávajúce kúsky, ktoré sa pyšia výrazným označením, farbami či divokými vzormi.

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Doteraz najlepší Virgilov projekt je ale bez najmenších pochyb spolupráca s Nike, ktorá priniesla desať modelov tenisiek upravených na výbornú.

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

 

A post shared by flame (@travisscott) on

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

Kid Cudi v úžasnom kabáte z kolekcie jeseň/zima 2017. Nemáme čo dodať...

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

Modrou úpravou prešli aj modely určené špeciálne pre parížsku predajňu Colette, ktorá svoje brány (bohužiaľ) uzavrie už v najbližších týždňoch.

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

V modrých odtieňoch sa niesli aj niektoré kúsky z aktuálnej dámskej kolekcie, napríklad čipkované šaty s luxusným nádychom, ktoré si počas fotenia obliekla Kim Kardashian a vyzerala božsky.

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

Ani Rihanna, respektíve jej stylisti neodolali, a tak ku čižmám Saint Laurent dopasovala/i čierne šaty obopínajúce jej perfektné krivky. 

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

Obuv z francúzskych dielní SLP ukrýva vo svojom šatníku taktiež priateľka Seana Combsa, ktorá je našou platonickou láskou už dlhé roky a nič sa na tom tak skoro zrejme ani meniť nebude. Cassie je jednoducho sexy žena a môže si na seba obliecť čokoľvek.

 

A post shared by Casandra (@cassie) on

Saint Laurent je klasika, ktorá sa dlhšie uberá povedzme rockovým smerom a ten je nielen nám mimoriadne po chuti. Raper G-Eazy si obdobný štýl ide už dlhodobo a okrem obľúbenej "Teddy jacket" z času na čas vytiahne aj dobre padnúci oblek so zdobením.

 

A post shared by G-Eazy (@g_eazy) on

Francúzsky módny dom Givenchy patrí medzi obľúbené značky tunajších známych osobností, od Rytmusa cez Dominiku Cibulkovú až po viacerých futbalových reprezentantov. Najväčší hype značka zažívala v časoch koncertného turné WTT, avšak odvtedy si krivku relevantnosti udržiava.

P.S. - Počas pôsobenia návrhára Riccarda Tisciho sa mnohokrát v rámci prehliadok či fotení kampaní objavil ako hlavný model náš Filip Hrivňák.

 

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking,

 

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking,

Balenciaga/Vetements alebo nadrozmerné veci, ktoré rozhodne neodporúčame nosiť každému. 

Supreme - legenda streetwearu, ktorá prenikla aj do hlbín vysokej módy a zároveň značka nosená všetkými bez ohľadu na to, či jazdia na skateboardoch alebo sa pohybujú v iných kruhoch. Stále však ide o jedného z najzásadnejších výrobcov. A áno, aj v roku 2017. 

Na záver ešte pripájame desať náhodne vybraných snímok, vďaka ktorým si môžete urobiť lepší obraz.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mr. Rager (@ttapple),

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mr. Rager (@ttapple),

 

Príspevok, ktorý zdieľa COMPLEX (@complex),

V prípade, že sa o módne dianie zaujímate trochu bližšie, tak určite nezabudnite navštíviť ani našu stránku Móda Refresher, ktorá vám poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme za podporu!

Domov
Zdieľať
Diskusia