Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2017, 17:28
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

RTVS si pre tých najmenších pripravila náhradu nostalgického Deduška Večerníčka! Vyrovná sa však jeho kvalitám?

FILMY A SERIÁLY RTVS
Uložiť Uložené

Verejnoprávna televízia spolupracuje so spoločnosťou Super film na novom animovanom seriáli pre deti.

Obsahovo sa nový Večerníček s názvom Tresky-plesky bude zaoberať prírodnými javmi. Tie má v pláne prezentovať detsky hravou formou, zameranou na tých najmenších (deti vo veku štyri až osem rokov). Pilotnú časť, nazvanú Piesočná búrka, už RTVS zaradila do programu na Deň detí (1. júna 2017). Momentálne sú vo výrobe aj ďalšie zhruba 8-minútové diely. Spolu by ich malo byť údajne rovných 13. Po piesočnej búrke sú pripravovanými témami napríklad lavína, tsunami, sopka, alebo diery v zemi. Autorkou seriálu je Veronika Kocourková.

Do projektu bola oslovená aj známa slovenská speváčka Jana Kirschner, ktorá s ponukou súhlasila. Hlas kreslených postáv nadaboval herec Richard StankeNa vývoj a produkciu prvých piatich častí prispela doposiaľ RTVS sumou 45-tisíc eur. Myslíte si, že dnešné deti budú raz spomínať na tento Večerníček, podobne ako my na prívetivého a nezabudnuteľného Deduška?

Domov
Zdieľať
Diskusia