Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2017, 16:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Prezývajú ho soví chlapec, pretože svoju hlavu vie otočiť o 180 stupňov. Muhammad z Pakistanu trénoval pri hororoch už ako 7-ročný

ZAUJÍMAVOSTI PAKISTAN
Uložiť Uložené

Musel pozastaviť štúdium, aby podporil svoju rodinu.

Otočenie hlavy o celých 180 stupňov nie je v žiadnom prípade bezpečné a zdravé, ale neplatí to v prípade, ak si 14-ročný pakistanský chlapec Muhammad Sameer. Ešte v detstve jedného dňa sledoval americký horor, v ktorom si hlavná postava odrazu otočila hlavu dozadu ako sova, čo ho ohúrilo natoľko, že postupne začal trénovať aj on. Svoju flexibilitu a elasticitu dotiahol do takej formy, že mu dnes nerobí problém otočiť hlavu o 180 stupňov bez toho, aby sa akokoľvek zranil. Muhammad rád spomína na chvíľu, keď ho prvýkrát v živote videla otáčať hlavu jeho mama, ktorá sa zľakla natoľko, že mu okamžite vlepila facku a prikázala mu, aby to už nikdy nerobil.

Prezývajú ho soví chlapec, pretože svoju hlavu vie otočiť o 180 stupňov. Muhammad z Pakistanu trénoval pri hororoch už ako 7-ročný
Zdroj: Caters/Youtube

Muhammad sa napriek tomu nevzdal a vďaka svojmu talentu vstúpil aj do tanečnej skupiny, s ktorou chodieva vystupovať po celom pakistanskom meste Karáčí a zarába tak nielen na svoje živobytie, ale aj na živobytie svojej rodiny. Jeho otec musel kvôli infarktu odísť z práce a rodina zúfalo potrebovala peniaze, a tak musel Muhammad prerušiť svoje štúdium a využiť svoj elastický krk na to, aby za jedno tanečné vystúpenie zarobil približne 8 až 10 eur. Mesačne vie domov priniesť viac ako 130 eur, čo je veľmi dôležitá položka v rodinnom rozpočte, a onedlho plánuje odísť do Spojených štátov amerických, aby si našiel prácu vo filmovom priemysle.

Domov
Zdieľať
Diskusia