Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2017, 11:47
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Nožíkom po ochrannom skle, neľútostné ohýbanie a aj menší oheň. Koľko toho znesie drahý iPhone X?

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Ako je na tom desiatka s fyzickou výdržou?

Kalifornský výrobca tento rok zmenil niekoľko rokov po sebe zaužívané prevedenie konštrukcie jeho high-end smartfónu, a to z unibody hliníku na kombináciu dvoch kusov skiel a rámiku z nádherne vyzerajúcej nehrdzavejúcej ocele. Keď však odhliadneme od krajšieho, podstatne modernejšieho dizajnu, pád na tvrdú zem môže vyjsť majiteľa iPhonu X poriadne mastnú sumu. Niektorí z nich si to už navyše stihli vyskúšať aj na vlastnej koži.

Otázne teraz zostáva už iba to, čo elegantné telo ešte stále horúcej iOS novinky vydrží pri interakcii s ostrým predmetom alebo ako obstojí nadštandardné fyzické zaobchádzanie. Známy tech YouTuber JerryRigEverything sa preto pustil do práce a natočil pre nás už tradične kvalitne prevedený test odolnosti, kde si tentokrát zobral na paškál novú desiatku s logom nahryznutého jabĺčka. A ako to teda celé dopadlo?

Ako je možné vidieť, sklená ochrana Super AMOLED displeja poľavila pri šiestej úrovni takzvanej Mohsovej škály tvrdosti, pričom pri tej siedmej už vznikajú celkom mohutné ryhy. Kľúče a ani mince mu len tak neublížia. Keď zoberieme do úvahy súčasnú konkurenciu vrátane konzervatívnych osmičiek, iPhone X stojí zhruba na tej istej úrovni, čo aj iné high-end smartfóny.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Čo sa týka ohýbania vynovenej konštrukcie, ďalší kus skla ju citeľne spevnil. Ak ale prednú stranu vystavíte ohňu, viac ako určite ju natrvalo poškodíte. Viac detailov vrátane poškodenia oceľového rámika nájdeš v spomínanom teste trošku nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia