Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2017, 14:46
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Dánsky iluzionista si krátko po hrôzostrašnej nehode spravil kurióznu selfie, ktorou apeluje na vládu

TECH AUDI DÁNSKO
Uložiť Uložené

Jan Hellesøe sa druhýkrat narodil.

Selfie fotografie sú jednoducho fenoménom dnešnej doby, obzvlášť ak ide o niečím zaujímavý či netradičný záber a nie len bežnú fotku vo výťahu či miestnej kaviarni. Dôkazom toho je aj naozaj netypická selfie fotografia z Dánska, ktorá v uplynulých dňoch obletela celý svet. Jej autorom je Jan Hellesøe, dánsky iluzionista, ktorý mal zo zatiaľ nezistených príčin naozaj hrôzostrašnú nehodu počas svojej cesty do Kodane. So svojím Audi S7 Sportback totiž vletel pod náves ťahača, ktorý jeho auto doslova otvoril ako plechovku. Súdiac podľa zverejnených fotografií môžeme hovoriť o tom, že Jan Hellesøe sa druhýkrát narodil, nakoľko bolo až neuveriteľne veľkým šťastím, že z tejto nehody vyviazol prakticky bez zranení. Šťastím v nešťastí bola navyše skutočnosť, že iluzionista cestoval sám, nakoľko osoba, ktorá by sedela na sedadle spolujazdca, by nemala absolútne žiadnu šancu na prežitie.

Zaujímavosťou je však následná reakcia, nakoľko Jan Hellesøe si bezprostredne po nehode spravil selfie zo zdemolovaného auta. V tomto prípade však jeho snahou nebolo hovoriť o akomsi iluzionistickom triku, vďaka ktorému prežil, jeho primárnou motiváciou bolo upozorniť na to, že mimoriadne vysoké zdaňovanie vozidiel v Dánsku nie je práve tou najšťastnejšou cestou. Prítomní záchranári mu totiž jednohlasne povedali, že žije len vďaka tomu, lebo sedel v drahom, a teda bezpečnom aute. To si však v Dánsku vie, skrz nehorázne vysoké dane, ktoré predávané autá neraz niekoľko násobne predražia, dovoliť len minimum ľudí. Hellesøe sa tak uverejnenými fotografiami obracia na vládu, aby zdanenie zmiernila, a tým pádom umožnila väčšine Dánov kúpiť podstatne bezpečnejšie autá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia