Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2017, 16:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

8. séria Game of Thrones sa bude natáčať do konca leta 2018. Premiéry sa tak dočkáme až v roku 2019

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Potvrdili to samotní herci. Prečo tomu tak je?

Oficiálne to ešte nie je, ale je to takmer isté. Posledná, 8. séria Game of Thrones, skutočne zažije svoju premiéru až v roku 2019. Môžu za to dva faktory. Jeden z nich je celkom jasný a týka sa veľkosti, dĺžky a náročnosti natáčania bojových scén, ktorých bude zrejme oveľa viac než v predošlých sériách, no a o druhom sa rozkecali herci Davosa a Joraha. Ide o to, že až doteraz sa mohli používať dva štáby, a teda sa súčasne mohli natáčať dve dejové linky v odlišných lokáciách. Vzhľadom na fakt, že vo 8. sérii sa takmer všetky postavy stretnú a budú sa objavovať bok po boku, nie je možné využívať dve "filming units". Natáčanie sa teda pretiahne aj z tohto dôvodu. No a potvrdené je už aj to, že každá jedna epizóda bude oveľa dlhšia než je zvykom. Nakoniec, až doteraz sa natáčalo po dobu 6 mesiacov a šlo o 10 dielne série. Za to 8. séria sa začína natáčať už tento mesiac (dnes prebieha čítanie scenára a celkový brainstorming hercov ohľadom jednotlivých pasáží a dialógov v Belfaste), pričom skončiť sa má aj v priebehu či koncom leta. 

Následne bude HBO čakať azda najnáročnejšia post-produkcia v dejinách ich televíznej tvorby. Okrem istého stretu drakov a celého Westerosu s Night Kingom nás možno ešte čakajú nejaké podlé kroky Cersei, v každom prípade budú mať "trikári" čo robiť. Je nepravdepodobné, že sa to všetko stihne spraviť do pol roka, takže je rozumné očakávať premiéruje 8. série až na rok 2019. Neskôr ako na jar to ale určite nebude. 

Domov
Zdieľať
Diskusia