Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2017, 12:12
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

IKEA má aplikáciu, ktorá uľahčí výber nábytku. Vďaka rozšírenej realite zistíš, čo sa ti hodí do domácnosti

TECH IKEA
Uložiť Uložené

Technologické napredovanie prináša množstvo nemalých výhod.

Rozmach takzvanej rozšírenej reality priniesol poriadnu kopu nových možností, a to ako pre zábavný priemysel, tak aj pre tie spoločnosti, ktoré sú zamerané na predaj nábytkov. Jedna z tých najznámejších ju už navyše stihla využiť vo svoj prospech.

Mobilná aplikácia IKEA Place poskytuje používateľom smartfónov priestor na virtuálne odskúšanie produktov z jej obšírneho portfólia, aby tak ešte pred zaplatením vedeli, čo sa im v domácnosti hodí a čo zase nie. Ovládanie aplikácie je intuitívne a používateľské prostredie vyniká jednoduchým prevedením, takže by sa v ňom nemal stratiť ani technicky menej zdatný jedinec.

Celý proces skúšania gaučov, poličiek, skríň alebo stolíkov prebieha priamo na displeji, a to za asistencie dotykov našich prstov, prostredníctvom ktorých ich umiestnime na správne miesto a zároveň aj otočíme do potrebného uhla. Ešte pred samotným začiatkom ale musíme s hlavným fotoaparátom nasnímať priestor, kde chceme konkrétnu vec po kúpe položiť. Virtuálna veľkosť jednotlivých nábytkov preto logicky dosahuje veľkosť reálne existujúceho kúsku.

Domov
Zdieľať
Diskusia