Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2017, 9:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mužovi sa žralok zahryzol do brucha a dlhé minúty sa odmietal pustiť. Zviera museli dobodať, aby stisk zubov povolilo

ZAUJÍMAVOSTI ŽRALOK
Uložiť Uložené

Z obyčajného lovu homárov sa stala krvavá nepríjemnosť.

Útoky žraloka na človeka sú celkom ojedinelé a aj ak sa odohrajú, často nekončia smrťou. Muž menom Ervin Maccarty z americkej Floridy mal preto šťastie, že si na jeho bruchu pochutnal iba maličký žralok fúzatý namiesto väčšieho bratranca. Ervin plával neďaleko lode, pretože chytal homáre, a odrazu pocítil na bruchu náhlu bolesť a zuby zahryznuté hlboko do kože. V bolestiach sa musel dostať späť ku lodi, ale nemohol používať ruky, pretože sa nimi snažil stabilizovať žraloka, aby nenapáchal ešte viac škody.

Myslel si, že ho žralok unaví a on sa utopí, avšak doplával až na loď, kde mu okamžite pomohli kamaráti. Žraloka sa rozhodli zabiť a nechať vykrvácať, aby mu postupne sila zahryznutia ochabla a mohli ho bezpečne z Ervinovho brucha odobrať. Zviera pripevnené na bruchu bojovalo a vzpieralo sa, a tak museli kamaráti použiť agresívnejšie techniky na to, aby Ervina konečne odbremenili. Nešťastný chlapík nakoniec dopadol dobre, pretože po ošetrení neboli s ranou žiadne komplikácie a aj keď to žralok fúzatý neprežil, Ervin už nikdy nepodcení ani o trochu menšieho morského predátora.

Domov
Zdieľať
Diskusia