Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2017, 14:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Videla, ako spolužiačku sexuálne zotročili, ale aj popravu protilietadlovou zbraňou. Mladá žena musela zo Severnej Kórey utiecť

ZAUJÍMAVOSTI SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Hee Yeon Lim v KĽDR nemohla po hrozivých udalostiach ďalej zostať.

O životnej situácii obyvateľov v Severnej Kórei sa už popísali tisíce článkov a najnovšie priliala olej do ohňa Hee Yeon Lim, ktorá z izolovanej krajiny utiekla ešte v roku 2015 aj so svojou matkou a bratom. 26-ročná žena sa bezpečne dostala až do juhokórejského Soulu, kde si museli všetci zmeniť identitu a dodnes sa boja prehovoriť na verejnosti, pretože chobotnica severokórejského režimu siaha prakticky kamkoľvek, o čom sa presvedčil aj brat Kim Čong-una, ktorého zabili na medzinárodnom letisku v Malajzii pomocou zakázaného jedu. Hee Yeon Lim pritom dlho na útek ani nepomyslela, ale jej názor sa začal postupne meniť, čo medzi severokórejskými obyvateľmi vraj nie je vôbec zriedkavé, ale každý sa režimu príliš bojí na to, aby sa mu vzopreli. Hee prezradila, že aj samotné severokórejské elity často nedokážu Kim Čong-una vystáť, avšak nie je možné ho zbaviť vlády, pretože má v krajine stále obrovské množstvo prívržencov, ktorí vďaka neustálej štátnej propagande nepoznajú žiadny rozdielny uhol pohľadu a veria v zázračné schopnosti svojho lídra.


Hee Yeon Lim sa pritom v porovnaní s obyčajným obyvateľom Severnej Kórey nemala až tak hrozne. Ako dcéra armádneho plukovníka žila medzi najvyššími vrstvami spoločnosti a možno práve prístup až ku Kim Čong-Unovi ju nakoniec presvedčil, kde je skutočná pravda. Neobmedzený vládca má podľa nej viacero špeciálnych úkrytov, kde je zabezpečená jeho bezpečnosť a nemusí sa obávať, že by ho nepriatelia vypátrali ani zo vzduchu. Vo svojich úkrytoch si okrem toho najexkluzívnejšieho jedla z celého sveta užíva aj sexuálne orgie, pretože zo škôl pravidelne miznú mladé dievčatá, ktoré putujú do jeho háremu. Ich úlohou sa potom na dlhé roky stane starostlivosť o svojho vládcu, a tak ho musia masírovať a samozrejme poskytovať aj sexuálne služby. Kim Čong-un však nemá žiadny problém s odprataním nepohodlnej sexuálnej otrokyne, keďže stačí jeden nesprávny pohľad, výčitka či nepohodlné správanie a žena navždy zmizne. Vládcovi vraj nevadí ani to, ak je jeho otrokyňa tehotná, pretože na ľudskom živote mu vo všeobecnosti vôbec nezáleží.

Odporúčané
V obchode sa prechádzali komparzisti a z hotela nás nepustili na ulicu. Jozef Zelizňák rozpráva o svojej ceste do KĽDR (Rozhovor) V obchode sa prechádzali komparzisti a z hotela nás nepustili na ulicu. Jozef Zelizňák rozpráva o svojej ceste do KĽDR (Rozhovor) 23. februára 2024, 9:30

Mladá dezertérka sa vďaka príslušnosti ku vyššej spoločenskej triede stala spoločne s tisíckami ďalších ľudí aj svedkyňou nechutnej popravy 11 hudobníkov, ktorých režim obvinil z toho, že nakrútili pornografický film. Hee bola jednou z 10-tisíc ľudí prinútených pozorovať to, ako režim pripravoval protilietadlové zbrane a následne z nich začal páliť priamo do hudobníkov, z ktorých tiel zostali len kúsky poletujúce všade po okolí. Aby toho nebolo málo, celá poprava mala skončiť príchodom tankov a aj roztrhané ľudské telá boli pre istotu ešte prejdené tankami.


Hee Yeon Lim prezradila aj to, ako jej školský systém v Severnej Kórei odmalička vymýval mozog a posťažovala sa na to, že väčšina bežných obyvateľov ani len nemá šancu zistiť pravdu o svojom vládcovi, pretože nikdy nepreniknú cez hustú clonu propagandy. Už malé deti v školách učia o nadprirodzených schopnostiach rodiny Kimovcov a zaujímavosťou je, že obyčajný ľud nemá o režime takmer žiadne pochybnosti a najväčšie množstvo zradcov a dezertérov sa vyskytuje v bezprostrednej blízkosti Kim Čong-Una, pretože čím vyššie v hierarchii sa človek nachádza, tým viac informácií z okolitého sveta sa k nemu dostáva. Stačí sa len raz na Severnú Kóreu pozrieť očami Južnej Kórey či Spojených štátov amerických a ak sa človek nebojí spochybniť propagandu, potom sa mu pred očami rozjasní realistickejší svet. Hee preto z krajiny ušla až po tom, čo sa stala svedkyňou zavlečenia najkrajšej spolužiačky do sexuálneho otroctva svojho vládcu, pričom dovtedy legendám o jeho sexuálnom háreme veľmi neverila. V severokórejskom hlavnom meste sa podľa jej slov každý deň dejú hrôzostrašné skutky a Hee absolútne nerozumie turistom a dobrodruhom, ktorí prídu Severnú Kóreu dobrovoľne navštíviť a svojimi peniazmi ešte aj podporiť režim, kde je slovné spojenie ľudské práva vyškrtnuté zo slovníka.

Domov
Zdieľať
Diskusia