Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2017, 23:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Facebook pridáva novú funkciu. Otravných priateľov si v nej môžeš na určitú dobu vypnúť

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

V posledných dňoch na Facebook dorazila nová funkcia.

Stredné a základné školy už s výučbou začali a čoskoro sa dochádzke nevyhnú ani študenti vysokých škôl. Mnoho ľudí práve v septembri znovu zapína otravné budíky, aby ich budili za povinnostiami. Snáď každý smartfón má v budíku funkciu Snooze/Odložiť a tvoj mobil to skúsi s budením o niekoľko minút neskôr. K podobnému princípu sa však chýli aj Facebook. Ak dnes nechceme vidieť niekoho príspevky, môžeme ho jednoducho vykopnúť z nášho zoznamu priateľov, čo však prináša niekoľko nevýhod. Ani on potom totiž nebude vídať naše príspevky a komplikácie to prináša aj do spoločného chatu či označovania v komentároch.

Potom je tu možnosť Unfollow/Zrušiť sledovanie. Zaškrtneš, priatelia ostávate, no jeho otravné príspevky ti už na stenu nevybehnú. Na to však môžeš čoskoro zabudnúť a o dva týždne nebudeš mať ani poňatia, že si niekoho prestal sledovať. Niekoho totiž chceme zo svojho Facebooku vymazať len dočasne, napríklad vtedy, keď má narodeniny. Jasné, poprajeme, no nepotrebujeme vídať ďalších stotridsať prianí od ostatných ľudí.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

A tu prichádza nová Facebook funkcia Snooze, vďaka ktorej nebudeš vídať príspevky od danej osoby alebo zavesené na časovú os danej osoby - skrátka ho prestaneš sledovať, no len na určitý čas. Vybrať si môžeš z možností: 24 hodín, 7 dní alebo 30 dní. Funkcia zatiaľ nie je dostupná na Slovensku, v zahraničí sa nachádza pod možnosťou Following/Sledované na profile dotyčnej osoby a tiež pri jednotlivých príspevkoch. Bohužiaľ, zatiaľ nie je jasné, kedy a či vôbec dorazí užitočná funkcia aj na Slovensko.


Domov
Zdieľať
Diskusia