Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2017, 10:11
Čas čítania 0:00
Jana S.

Urob si sám: Zara zavádza do svojich predajní samoobslužné pokladne

MÓDA MÓDA ZARA
Uložiť Uložené

Koniec čakaniu v dlhých radoch.

Začiatkom tohto roka sieť obchodov Zara prišla s prvou technickou inováciou. Španielska spoločnosť zaviedla vo svojich predajniach do skúšobných kabínok LCD skenery. Vďaka nim si zákazník môže zažiadať o inú veľkosť oblečenia bez toho, aby musel urobiť čo len krok von z kabínky. Ak zablúdite do obchodov sami, bez obetného baránka, ktorý by vám neustále nosil do kabínky nové a nové kúsky oblečenia, je to skvelý pomocník. 

Tento týždeň Zara odštartovala dokonca aj samoobslužný predaj. Prvé self pokladne sa objavili v Británii a postupne ich chcú zavádzať aj do predajní v ďalších krajinách. Pre tých, ktorí nenávidia čakanie v dlhých frontách, najmä počas výpredajov, by mali samoobslužné pokladne uľahčiť nakupovanie. Ovládanie je jednoduché, jednotlivé položky netreba skenovať oddelene a ak náhodou pokladňa nasníma tovar vášho nákupného suseda, je možné položku zo zoznamu ľahko odstrániť. Ušetríte kopu času a namiesto nekonečného čakania si môžete radšej skočiť na kávu.

Urob si sám: Zara zavádza do svojich predajní samoobslužné pokladne
Zdroj: linkedin-com/Nathalie Belanger

Pre zákazníkov, ktorí sú naklonení samoobslužnému blokovaniu tovaru, túto možnosť určite uvítajú. Sú však mnohí, najmä staršia generácia, ktorí si rad k pokladniam radšej predsa len vystoja a nechajú blokovanie na odborníkov. Zara má v pláne pri zavedení self pokladní tradičné pokladne úplne odstrániť, čo by mohol byť pre niektorých kupujúcich problém. Na druhej strane by predávajúci mali viac času venovať sa zákazníkom. 

Technické inovácie Zary sa časom možno dostanú aj do predajní u nás. Uvítali by ste samoobslužné pokladne v obchodoch s oblečením aj vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia