Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2017, 11:23
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

V týchto dňoch vzniká nová slovenská dráma inšpirovaná vraždou Daniela Tupého. Otca, ktorému neonacisti zabijú syna si zahrá Roman Luknár

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Projekt s názvom Ostrým nožom otvorí bolestivú kapitolu moderných slovenských dejín.

V Bratislave momentálne prebieha nakrúcanie projektu, ktorý by mali pozorne sledovať všetci milovníci slovenskej kinematografie. Snímka talentovaného filmára Teodora Kuhna s pracovným názvom Ostrým nožom sa inšpirovala skutočnými udalosťami, ktoré svojho času vydesili celé Slovensko. Písal sa rok 2005 a študenta Daniela Tupého vtedy napadli a zabili neonacisti.

Hlavným hrdinom filmu bude Ľudo (Roman Luknár), ktorému neonacisti zabijú jeho jediného syna. Páchatelia sú však prepustení na slobodu a zúfalý otec sa zo všetkých síl snaží dostať ich späť za mreže. Okrem Luknára uvidíme aj Elu Lehotskú, Davida Hartla, Táňu Radeva, Janu Valockú, Janu Oľhovú a Zuzanu Šebovú. „Chcem otvoriť túto boľavú ranu, jednu z najpálčivejších v dejinách moderného Slovenska,“ povedal pre portál TREND režisér. Premiéry by sme sa mali dočkať niekedy v priebehu budúceho roka. Fotografie z nakrúcania si môžete pozrieť na oficiálnom instagrame snímky.

Domov
Zdieľať
Diskusia