Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2017, 17:27
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Luxusné kupé, ktoré prežije koniec sveta či apokalypsu? Jedno Bentley by sa našlo, navyše je na predaj

TECH BENTLEY
Uložiť Uložené

Vozidlo vzniklo pre televízne účely.

Najmä za posledné roky sme v prípade aftermarketových úprav automobilov svedkami takých rôznorodých kreácií, že už nás veruže len máločo vie prekvapiť. Na eBayi sa však nedávno objavil počin, ktorý si rozhodne zaslúži pozornosť, keďže ide o skutočne zaujímavé až bizarné vozidlo. Už na prvý pohľad je zrejmé, že vo veci je Bentley Continental GT prvej generácie, teda luxusné GT-čko s výkonným 6-litrovým dvanásťvalcom, od sériového modelu je však na míle vzdialené. Za sebou má totiž vskutku zaujímavú históriu. Jeho prvý majiteľ ho v minulosti predal s takmer 200-tisíc najazdenými kilometrami, následné ho však kúpili ľudia z National Geographic.

Pre účely programu Megabuild ho totiž kompletne prerobili, čoho výsledok môžete vidieť na fotografiách nižšie. Luxusný interiér síce ostal údajne bez akýchkoľvek zmien, o exteriéri sa to povedať nedá. Snahou autorov bolo upraviť známe Bentley do podoby dakarských vozidiel, i keď vo výsledku môžeme skôr hovoriť o podarenom automobile do prípadnej apokalypsy. Kupéčko stojí na 17" oceľových diskoch obutých do pneumatík o rozmerov 265/65 R17, pričom za nimi sa nachádzajú zdvojené tlmiče Quantum s nastaviteľnou svetlou výškou. Dobre známe vonkajšie tvary zabalené do vojenskej fólie sú obdarené o ochranný rám, vystupujúce blatníky a prídavné kanistre či LED rampu. Pochopiteľne, úpravami prešiel aj podvozok, ktorý je kompletne zakrytovaný, veľkým kolesám boli prispôsobené aj podbehy a samotoné nápravy. Televízna rekvizita s naďalej platnou britskou "STK-čkou" je v súčasnosti na predaj na známom portáli, kde niekoľko dní pred koncom aukcie svieti cena 23-tisíc libier. 

Domov
Zdieľať
Diskusia