Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2017, 0:05
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

SanDisk prináša microSD kartu, aká tu ešte nebola. Kapacita novinky dosahuje rekordných 400 GB

TECH
Uložiť Uložené

Ďalšia porcia inovácií.

Ostrieľaný výrobca malých kartičiek, kam si môžeme prostredníctvom kompatibilného elektronického zariadenia ukladať dáta v podobe fotografií alebo videí, predstavil niečo, čo bez akýchkoľvek pochýb posúva hranice. Nová microSD karta totiž ponúka rekordne veľké, až 400 GB úložisko. Čo to znamená?

Znamená to, že si jedného dňa budeme na ňu môcť uložiť až 40 hodín Full HD videa, a to pri rýchlosti 100 MB za sekundu. SanDisk jej však dal cenu, aká zatiaľ určite mnohých odradí, pretože si za ešte čerstvú Ultra microSDXC UHS-I kartu pýta necelých 250 amerických dolárov. Zmienka o dostupnosti však zatiaľ nepadla.

"Pokračujeme v posúvaní technologických hraníc transformáciou spôsobu, ktorým spotrebitelia používajú svoju mobilné zariadenia. Zameraním sa na dosahovanie nových technologických míľnikov, umožňujeme spotrebiteľom držať krok s ich na mobilitu zameraným životným štýlom pomocou úložného riešenia, ktorému veria," prezradil As Sven Rathjen, jeden z členov vrcholového manažmentu materskej spoločnosti Western Digital

Ako píše web Android Authority, pred viac ako tromi rokmi vyšla z dielne spoločnosti SanDisk 128 GB microSD karta a o rok na to zase vyrukovala s opäť trošku lepšou alternatívou, pretože ponúkala na tú dobu doslova dychberúcu, až 200 GB kapacitu. Zhruba o rok neskôr prišla 256 GB karta a tento má až 400 GB.

Domov
Zdieľať
Diskusia