Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2017, 2:28
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Pripravte sa na návrat Twilightu a Hunger Games! Lionsgate svoje ziskové série nedokázalo ničím nahradiť, a tak pripravuje nové časti

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Oficiálne to ešte nie je, ale vzhľadom na situáciu štúdia Lionsgate, ktoré stále nedokázalo svoje úspešné série nahradiť, je to nevyhnutné.

Od roku 2008 až do roku 2015 vydávalo štúdio Lionsgate do kín každý rok veľký trhák. Najprv to bola sága Twilight, neskôr Hunger Games. 5 snímok Twilightu zarobilo len v kinách 3,3 miliardy dolárov, pričom 4 diely s Katniss si zase pripísali 2,9 miliardy dolárov. Odvtedy sa v štúdiu márne snažia prísť s ďalšou obľúbenou a profitujúcou značkou. Najprv to bola séria Divergent, no dobre viete, aký bordel je teraz so sériou. Ešteže majú Johna Wicka a Saw 7, ktoré ich snáď na jeseň podrží. Tento rok to zase skúšali rozbehnúť s Power Rangers, ale každému muselo byť jasné, ako to nakoniec dopadne. Snímka si na seba nedokázala v kinách zarobiť a štúdio bude dúfať, že sa tak podarí aspoň vďaka nosičom, aj keď to skôr vidíme na ďalší stratový projekt.

Niet teda divu, že sa chcú akcionári a vlastne všetci vo vedení vrátiť k značkám, ktoré im do kasy naliali miliardy. Samotný CEO Lionsgate sa tak nedávno vyjadril, že majú v rukáve hneď niekoľko ďalších príbehov z oboch svetov. Čakajú, kým ich budú chcieť a môcť ich autory vyrozprávať. Štúdio sa totiž bez tvorcov kníh, Stephenie Meyer (Twilight) a Suzanne Collins (Hunger Games) nechce nikam pohnúť. Je však pravdepodobné, že čoskoro sa na internete začnú objavovať nové správy práve o budúcnosti týchto značiek. Prijali by ste ďalšie diely z týchto ság alebo vám prídu už nadobro uzatvorené?

Domov
Zdieľať
Diskusia