Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2017, 14:38
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Škoda sa chystá oživiť legendu. Novodobá Felicia má prísť na trh ako novučičký elektromobil

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Sériová verzia príde do roku 2020.

To, že automobilka Škoda má na najbližšie roky veľké plány, najmä v rovine elektrických modelov, je už nejaký ten piatok dobre známe. V uplynulých dňoch sa však na povrch dostala veľmi zaujímavá správa o tom, že značka z Mladej Boleslavi sa údajne chystá oprášiť názov Felicia a oživiť tak legendárny model. Informuje o tom nemecký AutoBild, respektíve jeho česká odnož Auto Tip, ktorá tvrdí, že Škoda uvedie novinku pod názvom Felicia E približne v roku 2020. Malo by ísť pritom o elektromobil postavený na koncernovej platforme MEB.

Pôjde tak pravdepodobne o "dvojča" modelu I.D. od Volkswagenu, ktorý netají obdobné ambície a rovnako má isť o malý, čisto elektrický automobil. Na jedno plné nabitie akumulátorov bude vedieť novodobá Felicia absolvovať približne 500 kilometrov. Zaujímavosťou pritom je, že Škoda nedávno predstavila koncept Vision E, ktorý v sériovej podobe stvárni prvý elektromobil českej značky. Je však veľmi málo pravdepodobné, že práve zo štúdie Vision E vzíde sériová Felicia E, nakoľko koncepčná podoba štýlového SUV sa má za niekoľko rokov pretaviť do produkčnej podoby ako Kodiaq kupé (pracovný názov). Nechajme sa teda prekvapiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia