Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2017, 11:56
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Žena si v galérii chcela urobiť selfie, ale popritom zhodila a poškodila umelecké diela za 200-tisíc dolárov

ZAUJÍMAVOSTI UMENIE
Uložiť Uložené

Obyčajná fotografia s umeleckými kúskami bola celkom drahá.

Americká galéria 14th Factory v meste Los Angeles nedávno zažila jeden z najhorších momentov v celej svojej histórii. Zodpovedná zaň bola zvedavá návštevníčka hlavnej výstavy, v rámci ktorej boli na menších bielych stĺpoch rozmiestnených pár desiatok centimetrov od seba prezentované vzácne diela britského umelca Simona Bircha. Galéria výstavu opisovala ako monumentálny zážitok, ktorý nevynecháva ani momentálne spoločenské témy a zobrazuje ich svojským spôsobom. Na výstavu sa prišli pozrieť desiatky zvedavých ľudí a všetko prebiehalo perfektne až do momentu, kým dnu nevstúpila nešikovná žena.

Vystavené diela sa jej zrejme zapáčili, pretože po chvíľke obdivovania si s nimi chcela urobiť aj jednu selfie fotografiu. Pravdepodobne chcela docieliť efekt toho, že jedna z vystavených koruniek opticky zapasuje presne na jej hlavu a svojim priateľov na sociálnych sieťach sa pochváli ako pravá princezná. Nepodarilo sa jej to, pretože v momente, keď si chcela čupnúť pred jeden zo stĺpov, stratila rovnováhu a nasledoval nepríjemný domino efekt, kvôli ktorému popadali umelecké diela, viacero z nich sa poškodilo a celková škoda bola vyčíslená na 200-tisíc dolárov. Všetko zachytili bezpečnostné kamery, takže ak sa chceš škodoradostne pobaviť na nešťastí milovníčky selfie fotiek, lepšia príležitosť nenastane.

Domov
Zdieľať
Diskusia