Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2017, 15:13
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Magdaléna Rybáriková sa po fantastických výkonoch lúči s Wimbledonom. Nová nádej Slovenska v tenisovom svete nestačila na španielku Muguruzu

ŠPORT WIMBLEDON
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Naša reprezentantka prebrala štafetu po svojej kolegyni a úspešne nám robí dobré meno v tenisovom svete.

Svetom aktuálne hýbu dve obrovské športové udalosti. Jednou je vrchol cyklistickej sezóny - Tour de France a tou druhou prestížny tenisový turnaj Wimbledon. Po nešťastných udalostiach okolo diskvalifikácie Petra Sagana sa celá pozornosť športového Slovenska presunula do Londýna, kde nás vynikajúcimi výkonmi reprezentuje tenistka Magdaléna Rybáriková. Po nedávnej operácii kolena a ruky sa ešte v úvode roka v hodnotení prepadla až na 453. priečku v rebríčku WTA, no po sérii výborných výkonov sa vracia do najlepšej stovky. Svoju formu potvdzuje aj teraz, keďže sa jej podarilo prebojovať až do semifinále Wimbledonu, čo je jednoducho úctyhodný výkon a veľký krok pre slovenský tenis.

Dnes bol teda na programe ostro sledovaný duel medzi naším želiezkom v ohni a aktuálne 15. najlepšou hráčkou sveta - španielkou Muguruzou. Prvý set nevyšiel Rybárikovej podľa predstáv, keďže po troch úspešných hrách favoritky a dvoch brejkoch už musela dohánať obrovský náskok, čo by ju stálo príliš veľa síl. Rybáriková ešte zvládla odvrátiť kanára, no ani výsledok 6:1 nás nepotešil. Aj druhé dejstvo sa od začiatku nieslo v podobnom duchu a po prvých troch hrách už bolo prakticky vymaľované. Samozrejme sme stále verili v zázračný obrat, no ten sa nakoniec nedostavil a Magdaléna sa musela s turnajom rozlúčiť. Ďakujeme jej však za famózne výkony predošlých zápasoch a gratulujeme k už tak obrovskému úspechu.

Domov
Zdieľať
Diskusia