Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2017, 20:48
Čas čítania 0:00
Marek R.

Zákazníčka omylom rozbila drahý náramok. Keď sa dozvedela jeho cenu, okamžite odpadla

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Suma, za ktorú by ste si napríklad užili hneď niekoľko dovoleniek.

Stačí sekunda nepozornosti a vaše konto bude chudobnejšie o niekoľko tisícok eur. Hlavne pri skúšaní drahých doplnkov či šperkov by si mal človek dávať zvlášť pozor, keďže prípadné poškodenie či až rozbitie vám môže narobiť problémy. Svoje o tom vie turistka, ktorá navštívila v meste Ruili na juhozápade Číny klenotníctvo a jeden konkrétny náramok jej padol do oka. Okamžite sa ho rozhodla vyskúšať, no omylom sa jej vyšmykol a rozbila ho.

Po krátkom šoku prichádza však šok ešte väčší, a to v momente, kedy sa od predavača dozvedá cenu tohto vzácneho náramku. Tá sa vyšplhala až na výšku 300 000 jüanov, čo je necelých 39 000 eur, a to rozhodne nie je málo. Za takú cenu by ste si kúpili napríklad nejeden poriadny automobil či vydali sa na niekoľko exotických dovoleniek. Po zistení ceny zákazníčka okamžite odpadla a museli ju položiť na zem, kde sa o ňu postarala rodina. 

Podľa svedkov rodina ponúkla predajcovi 70 000 jüanov, no to sa mu zdalo málo. Napokon expert zhodnotil náramok na cenu 180 000 jüanov a predajca ju už akceptoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia