Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2017, 14:33
Čas čítania 0:00
Marek R.

Bratislava nie je Blava. Na hlavné mesto zaútočila nová kampaň, ktorá uvádza veci na pravú mieru

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Zvyšok Slovenska by sa to už konečne mohol naučiť.

Bratislava - hlavné a najľudnatejšie mesto na Slovensku, Blava - umelo upravený vodný tok na západnom Slovensku v okrese Trnava. Dva pojmy, ktoré každý Bratislavčan ovláda, no zvyšok Slovenska ich rád spája spolu, čoho výsledkom sú nahnevaní obyvatelia hlavného mesta.

Stačí, že sa na internete spomenie slovo Blava a okamžite sa začína hádka medzi dvomi tábormi. Bratislavčania sú na tento výraz už doslova alergickí, a preto sa ľudia z portálu BratislavaDen.sk rozhodli s tým niečo spraviť a spustili billboardovú kampaň s jednoduchým nápisom - "Bratislava nie je Blava". Ako hovoria samotní autori, denník tvoria ľudia, ktorí sú s mestom spojení a majú k nemu vzťah, čiže nič také ako Blava v textoch nenájdete, maximálne tak napísané v úvodzovkách ako citát. Ako vnímate tento "spor" vy? Myslíte si, že sú Bratislavčania až moc precitlivení na názov ich mesta alebo ste na ich strane?

Bratislava nie je Blava. Na hlavné mesto zaútočila nová kampaň, ktorá uvádza veci na pravú mieru
Zdroj: BratislavaDen.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia