Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2017, 4:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ubisoft na E3 priniesol Far Cry 5, úžasne vyzerajúce Beyond Good and Evil 2 či veľké pirátske prekvapenie Skulls and Bones

TECH
Uložiť Uložené

Aj Ubisoft prekvapil, ale keďže ide o Ubisoft, budeme radšej opatrní.

Ešte pred zhrnutím v článku s 10 najlepšími hrami z E3 sa pozrieme s miernym omeškaním na konferenciu Ubisoftu. Ten na E3 priniesol podľa očakávania nové diely zo série Far Cry, Assassin’s Creed a taktiež nového Maria pre Nintendo Switch. Niektoré ich hry síce vyzerajú fajn, ale štýl prezentácie mi nesadol u hneď niektorých titulov a znížil tak moju "natešenosť". Taktiež nesmieme zabúdať, že ide o Ubisoft a pri tomto názve si dáva v roku 2017 pozor každý jeden hráč. 

Mariovi sa budeme samostatne venovať v už vyššie spomínanom článku, a tak si rovno poďme niečo povedať o Far Cry 5, keďže aj Assassin’s Creed Origins sme prebrali v samostatnom článku. Najnovší diel obľúbenej série, ktorú resuscitoval vynikajúci tretí diel sme vám predstavili v tomto článku a odvtedy sme sa vlastne nič nového nedozvedeli. Podstatné je, že celú hru budeme môcť prejsť v co-ope s priateľom (azda aj v split-screene). Na E3 však pribudla ukážka gameplayu, využívania sidekickov a taktiež sa poodhalili nové prvky hrateľnosti. Vyzerá to zábavne, lenže zároveň rovnako ako Far Cry 4. A keďže už štvrtý diel sa mi javil len ako úspešný reskin trojky, bojím sa, že pätku už kvôli tomuto faktu neznesiem. Far Cry sa už totiž len dojí, až dokým sa nepodojí, čo bude predzvesťou niekoľkoročnej pauzy. Následne pride veľký reboot série a od tvorcov zaznejú slová v zmysle, že im vadilo, že nepriniesli nič nové a zív. Je to Ubisoft, takže to bude vždy o tom istom. Stále to môže byť zábavné, ale s najväčšou pravdepodobnosťou to do žánru ani série neprinesie nič čestvé. Far Cry 5 vyjde začiatkom roka 2018 pre PC, PS4 a Xbox One.

Niečím čerstvým by ale mohlo byť The Crew 2, o ktorom sa však veľa nehovorí a... čo vám povieme, právom. Nie že by to vyzeralo zle, ale hry od Ubi sú snáď najviac casual na svete, pričom pokračovania série nemajú tendenciu ohromiť či priniesť do žánru niečo nové. Majú za úlohu predať sa hráčom predošlých dielov a priniesť niekoľko noviniek, ktoré nalákajú ďalších. V The Crew 2 teda budeme po novom jazdiť nielen v autách, ale i motorkách, člnoch a dostaneme sa aj do lietadiel. Zatiaľ čo na cestách a v horách to vyzeralo zábavne, na vode a vo vzduchu už tak veľmi nie. Priznajte sa, veď aj v GTA sú loďky veľmi rýchlo nudné a ani v lietadlách nezažijete toľko zábavy ako na cestách. Opäť ale môže byť chyba v prezentácií, keďže sme videli hlavne free roam. Preteky na lietadlách medzi mrakodrapmi by mohli byť veľmi osviežujúce a zábavné, rovnako tak preteky na lodiach s originálnymi prekážkami a trasami/skokmi. Potenciál tam je a ak nebudete mať v zálohe 10 ďalších hier, The Crew 2 vám môže spríjemniť nejeden víkend. Vyjsť má začiatkom roka 2018 pre PC, PS4 a Xbox One.

Na rad prišla aj novinka. Spirituálne pokračovanie pirátskej časti skvelého Assassin’s Creed IV: Black Flag sa volá Skull and Bones a prinesie hlavne multiplayerový zážitok. Z predošlého textu aj mojich herných článkov ste už asi vyčítali, že multiplayer ma veľmi neberie a orientujem sa skôr k príbehovým titulom. Skull and Bones ma nesmierne zaujalo, no po pár sekundách som myslel len na to, či to bude fantasy na štýl Pirátov Karibiku s luxusnými postavami, úžasným príbehom a zábavnou hrateľnosťou doplnenou o rôzne minihry a maličkosti zabraňujúce stereotypu. Na konci prezentácie ma síce potešil Kraken, no aby som Ubisoftu za túto hru daroval svoje peniaze, na to bude potrebný ešte nejaký ten gameplay. 

V hre má byť aj singleplayer, no keďže nám veľmi nebol prezentovaný ani nijako priblížený, silnou zložkou hry asi nebude. To sa ale nedá povedať o RPG prvkov, strome schopností a taktizovaniu. Hlavne v PVP režime bude dôležité, aby boli hráči zohraní a skúsení, inak na mori dlho nevydržia. Skull and Bones dorazí na PC, PS4 a Xbox one na jeseň 2018.

Na záver tu máme nečakaný trailer. To, že vzniká Beyond Good and Evil 2 bolo akýmsi verejným tajomstvom. Takisto sa dosť nahlas hovorilo o tom, že pôjde o prequel obľúbeného titulu spred takmer 15 rokov. Nikto ale nečakal announcement trailer počas tohtoročnej E3. Na tejto hre sa pracuje už mnoho rokov a mala vyjsť oveľa skôr, viaceré zdroje však tvrdia, že koncept hry bol prekopaný, a tak sa vývoj pretiahol o dosť dlhú dobu. Beyond Good and Evil 2 je však definitívne skutočný a nám ostáva už len naň čakať a dúfať v nadupaný gameplay. Dátum vydania nie je známy, ale neskôr ako na jar 2019 to skutočne nebude.

Domov
Zdieľať
Diskusia