Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2017, 21:30
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nový Assassin’s Creed sa bude skutočne odohrávať v Egypte. Užite si reštart série s Kleopatrou, gigantickým hadom a novými hernými prvkami

TECH
Uložiť Uložené

Máme tu množstvo gameplay aj cinematic záberov na nový diel zo série Assassin’s Creed Origins.

Po nespočetnom množstve leakov, informácií a uniknutých obrázkoch tu konečne máme oficiálne informácie o nadchádzajúcom Assassin’s Creed Origins. Po ročnej pauze sa presunieme do Egypta, kde budeme hrať za Assassína menom Bayek. Údajne nejde o jedinú hrateľnú postavu. Vedľajšiu rolu by mala dostať ženská assassinka zodpovedná za smrť veľmi známej osobnosti. Viac vám však radšej neprezradíme. 

Čo sa noviniek týka, zabudnúť môžeme na minimapu. Miesto nej je k dispozícii prehľadný kompas so všetkými zaujímavosťami a úlohami v okolí. Samozrejmosťou je však plná mapa v menu. Ak ste videli gameplay videá skôr, určite ste si všimli aj novinky ohľadom súbojového systému. Vývojári dávnejšie prehlásili, že sa chcú inšpirovať Witcherom, ale trochu to asi prehnali. Nové animácie a súbojový štýl pôsobia až príliš drsne. Môže za to asi aj fakt, že nepriatelia teraz nebudú čakať, kým im umrie parťák a pôjdu po vás viacerí naraz. Bayek teda musel byť o niečo statnejší a brutálnejší. Aj keď sa to na assassína bohužiaľ nepodobá. Tí sa do otvorených bitiek púšťali len neradi a ich prednosti spočívali v niečom inom. Nakoniec, herný strom schopností vám ponúkne tri možnosti, ako k hraniu pristúpiť. Na výber bude medzi stealth prístupom a vylepšovaním jeho schopností, ale aj bitkárskym prístupom a nakoniec aj warrior (rambo štýl). Je len na vás, ako si prispôsobíte váš štýl hrania. 

Keby som tieto gameplay zábery videl pred 5 rokmi, bol by som nadšenejší, no snaha spraviť z casual Assassin’s Creed ešte viac casusal titul sa mi nepozdáva. Nasvedčuje tomu orlodron (orilca Sena bude slúžiť skutočne ako ovládateľný dron v sniper hrách), šíp na diaľkové ovládanie (veľké wtf) či zase raz príliš jednoduchý stealth. Jasné, ako hráči sa týmto vymoženostiam môžeme vyhnúť, no keďže sú na ich využívaní postavené misie a side-questy, neužijeme si ich ani zďaleka tak, ako bolo zamýšľané. Čo sa stealthu týka, snáď vám budú stačiť tieto dva screeny. 

Origins to vyčítať nemôžeme, keďže to nevyčítame ani iným hrám, ale nebolo by fajn, aby v stealth hre reagovali strážcovia na tiene?

Nový Assassin’s Creed sa bude skutočne odohrávať v Egypte. Užite si reštart série s Kleopatrou, gigantickým hadom a novými hernými prvkami
Zdroj: Ubisoft

Harry sa celé tie roky zahadzaoval s neviditeľným plášťom. Stačilo si zakryť nohy v tráve a automaticky by mu zmizlo celé telo

Nový Assassin’s Creed sa bude skutočne odohrávať v Egypte. Užite si reštart série s Kleopatrou, gigantickým hadom a novými hernými prvkami
Zdroj: Ubisoft

Dej sa bude odohrávať počas vzostupu a vlády Kleopatry, a teda pár desiatok rokov pred našim letopočtom. Budeme sa pohybovať po viacerých známych destináciách vtedajšieho Egypta. Nemala by chýbať Alexandria, púšte, okolie Nílu a mnohé ďalšie oblasti hodné preskúmania a nádherných stavieb. Toto zasadenie si tvorcovia vybrali aj kvôli tomu, že chceli rozpovedať začiatky bratstva assassínov. Tí už v budú v najnovšej hre môcť liezť údajne po úplne všetkom. Nanovo sa mal nasnímať a animovať aj parkour, no osobne som si to veľmi nevšimol. Čo mi však pri animáciách vadí, je uskakovanie, ktoré vyzerá vskutku komicky a nevkusne, akoby sa Bayek pohyboval po ľade.

Čo sa okolitého sveta týka, NPC budú mať denný a nočný režim, takže budú vždy robiť niečo iné, a tak sa vlastne aj správať. Ani stráže by sa nemali správať tak stereotypne a predvídavo a hlavne, ako sme spomínali na začiatku, pôjdu po vás so všetkým, čo majú (toto sa sľubovalo už pri minulých dieloch a všetci dobre vieme, ako to dopadlo, takže to radšej berte s rezervou). Na boj budete môcť využívať luk, meče, dýky, kopije ale i štít (z neho si môžete vziať nepriateľské šípy a použiť ich). Vylepšovanie a craftin budú taktiež dôležitou súčasťou gameplaya. Jednak vám zpríjemnia hranie (väčší vak, silnejší chránič hrude či stabilizátor pre lepšie mierenie lukom a tak ďalej), jednak ich budete potrebovať, keďže nepriatelia sa postupom hry stávajú odolnejšími a náročnejšími na zlikvidovanie. Na to ale môžete použiť aj zvieratá. V Origins sa nachádzajú pasívne aj agresívne druhy zvierat, ktoré budú môcť hráči využiť vo svoj prospech, prípadne ich loviť a získavať z nich potrebné materiály pre crafting. 


S Origins sa vracajú aj lode, aj keď sa zatiaľ spomínajú len tie malé na preskúmavanie a pohyb medzi malými riečkami a "bažinami". Aj tentoraz budeme môcť preskúmavať podmorský svet plný pokladov. Ani hrobky a pyramídy neostanú nevyužité. Všetko budete môcť preskumávať, a tak sa naskytá otázka, či sa tvorcovia trochu pohrali s potenciálnymi hororovými prvkami, alebo či aspoň vsadili na atmosféru, ktorá môže byť pri takomto prostredí skutočne úžasná. Ďalšie informácie vám prinesieme neskôr. Určite ste všetci zvedaví na príbeh zo súčasnosti a ďalšie novinky, no Ubisoft si niektoré aspekty titulu stále necháva pre seba.


Vývoj hry začal v roku 2014 a poskytne hneď niekoľko nových herných mechaník. V podstate môžeme Origins označiť za herný reštart, podobne ako tomu bolo s druhým a tretím dielom. Assassin’s Creed Origins vyjde 27. októbra pre PC, PS4 a Xbox One family (Xbox One S, Xbox One a keď vyjde Xbox X, tak aj preň). V rovnaký deň vychádza aj Wolfenstein: New Colossus, takže bude zaujímavé sledovať, či niektorý titul neustúpi a ktorému sa bude lepšie dariť v predajoch. My fandíme Blazkowiczovi, a čo vy? Tešíte sa alebo ste čakali viac?

Nový Assassin’s Creed sa bude skutočne odohrávať v Egypte. Užite si reštart série s Kleopatrou, gigantickým hadom a novými hernými prvkami
Zdroj: Ubisoft
 
 
Domov
Zdieľať
Diskusia