Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2017, 15:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Vo Far Cry 5 budeme bojovať proti sfanatizovanému náboženskému kultu v nádherných prírodných scenériách vidieku

TECH
Uložiť Uložené

Ubisoft odhaľuje prostredie a príbeh pre Far Cry 5.

Po ročnej pauze má pre nás Ubisoft ďalší diel zo série Far Cry. Séria ožila vynikajúcim tretím dielom, bohužiaľ, štvorka bola uponáhľaná a ako je to už pre Ubisoft príznačné, veľa energie do nej neinvestovali. Prakticky šlo o preskinovaný tretí diel s novými postavami a prostredím, ktorý mohol byť vydaný aj ako veľký datadisk. Tvorcovia to skúšali so spin-offom zvaným Primal, kedy sme sa vydali ďaleko do minulosti a lovili mamutov. A hoci šlo o hru zábavnú, príbeh a postavy neboli zaujímavé a rozhodne sa nikomu nedostali pod kožu. Dalo by sa povedať, že obidva diely boli celkom zbytočné, keďže nepriniesli mnoho noviniek, čo sa herných mechanizmov týka. Dalo by sa to prirovnať k sérii Assassin’s Creed, ktorá sa už zunovala aj hráčom a Ubi sa rozhodlo, že si dajú rok pauzu. Na jeseň tu teda máme nový diel, ktorý by mal byť takou malou revolúciou (dúfame, že skôr na štýl Black Flag než AC III). 

Far Cry sa taktiež pokúsi byť iné. Príbeh nás zavedie do skalistej Montany, kde budeme bojovať proti zmagorenému náboženskému kultu s názvom Eden's Gate. Velí mu Joseph Seed, ktoré budete musieť zvrhnúť, aby ste oslobodili krajinu od tyranie a násilia (ach jaj, to je zase originality v rámci série). Jeho poddaní sa nazývajú The Heralds a a s civilistami rozhodne nejednajú v rukavičkách. Keďže ide o krajinu USA, je len ťažko pochopiteľné, prečo autority voči takémuto režimu v okolí Hope County nezakročia, ale nakoniec, stále ide len o hru. Sľúbený je obrovský open world, množstvo úloh, vozidiel (vodné, cestné, vzdušné), široká customizácia postavy, co-op prítomný počas celej kampane.

Príbeh sa má čiastočne vyvíjať aj na základe vašich rozhodnutí. Jeho súčasťou budú mnohé postavy, ako napríklad Mary May, která vlastní miestny salón, Nick Rey, nadšenec do lietadiel či kazateľ Jerome, ktorému nie je cudzia ani brokovnica. Na boj s kultom si môžete najať aj troch "žoldákov", no a vrátiť sa má aj ovládanie zvierat. V Primal to fungovalo, ale ako to chcú vývojári vysvetliť tu, ostáva záhadou. Far Cry 5 vyjde na konzoly Xbox One (plus Scorpio), PS4 a PC až 27. februára 2018. PS4 bude mať pritom obsah navyše zadarmo. Nižšie sa môžete pozrieť na prvé trailery.


PS: Bude zaujímavé sledovať, ako veľmi bude Red Dead Redemption 2 na koni. Obe hry sú totiž zasadené do podobného "vidieckeho" prostredia a ponúkajú veľký open world. Zaujalo vás Far Cry 5?


Domov
Zdieľať
Diskusia