Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2017, 19:08
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Matys vydáva mixtape, na ktorom otvorene kritizuje Adissa, Puerta, Sharlotu, Marpa a ďalších. Úprimnosť v slovenskom rape predsa len existuje

HUDBA
Uložiť Uložené

Mixtape vol.1 vychádza pod českým Ty Nikdy labelom, kde Matys už zopár týždňov pôsobí.

Matys je zatiaľ najnovším oficiálnym členom labelu Ty Nikdy a pri tejto príležitosti sme sa dočkali ďalšieho projektu z jeho dielne. Po EPčku s názvom Čísla, na ktorom spolupracoval s Ideom ide tentokrát o mixtape-ovú záležitosť s desiatimi plnohodnotnými skladbami, kde nájdeme aj výborný výber zahraničných produkcií. Tento formát už žiaľ v našich končinách nie je až tak obľúbený medzi interpretmi, keďže tí najčastejšie radšej siahnu po jednom z úzkeho kruhu "svojich" beatmakerov. Aj keď samozrejme, aj tu sa nájdu výnimky. Matys však dokazuje, že mu to momentálne píše viac ako chalanom z Mojej reči v najlepších rokoch a my nemáme žiadne námietky. 

Čo sa týka spomínaného projektu, ten sa na svet dostáva práve dnes a nesie názov Mixtape vol. 1. To teda v preklade znamená, že sa pravdepodobne dočkáme aj ďalších pokračovaní. Po prvom vypočutí môžeme konštatovať, že je to už štandardne záležitosť zameraná na lyriku a texty, no Matys znie aj hudobne presne tak, ako to majú jeho fanúšikovia najradšej. V svojich textoch sa venuje pochopiteľne sebe, no značný priestor dostal aj zvyšok československej rapovej scény, ku ktorej sa prihovára vo viacerých skladbách. Svoje odkazy si menovite nájdu Adiss, Sharlota, Marpo či Puerto, no vo všeobecnosti aj bez ostatných mien si väčšinu riadkov dokáže bežný poslucháč domáceho rapu k interpretom priradiť. Na jednej spolupráci dokonca nájdeme aj slohy od chalanov z BoyBandu. Teraz už ale samotný výsledok, ktorý nájdeš na youtube Ty Nikdy aj ich oficiálnej stránke ešte predtým, ako príde na rad aj debutové sólo. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia