Sobota 20. 1. 2018 meniny má Dalibor

hľadaj na refresheri

Leto je na dostrel, a preto ti ponúkame miesto, kde si ho užiješ naplno. Kam zájsť na najlepšiu Prosecco párty v Bratislave?

Oži v duchu vínnej kultúry, ktorá k letu neodmysliteľne patrí!

13. jún 2017, 19:08
13. jún 2017, 19:08

Letná terasa pri vode, hudba, pohár chladeného Prosecca a pekní mladí ľudia. To je základom každej dobrej párty. Už len vytvoriť príjemnú atmosféru a nechať sa unášať večerom. Vieme o mieste, ktoré by nemalo ostať nepovšimnuté. Reštaurácia, nesúca meno talianskeho historického mesta Portofino, je nenápadne schovaná na Petržalskej strane Dunaja, kúsok za Starým mostom. Stojí pre ňou obrovská socha vínnej vývrtky a aj laikovi by bolo hneď jasné, v akom duchu sa bude niesť jej nápojový lístok. Ženy nech nahodia svoje letné lodičky a či už v sprievode pánov, alebo bez, ožijú v duchu vínnej kultúry, ktorá k letu neodmysliteľne patrí. Veď čo je lepším štartom pred nočným mestom, ako sexy bublinky v zlatistom nápoji? 

 

Leto je na dostrel, a preto ti ponúkame miesto, kde si ho užiješ naplno. Kam zájsť na najlepšiu Prosecco párty v Bratislave?

 

Miesto, kde si môžeš vybrať z ponuky viac ako dvesto vín z celého sveta 

 

Od lokálnych, cez európske, po chuťovky napríklad až z Nového Zélandu. Portofino je ideálnou kombináciou talianskeho jedla, znamenitého vína a atmosféry, ktorá v tebe jednoznačne vyvolá pôžitok a zanechá zážitok! Chceš si dať raňajky v prímorskom štýle, talianske lasagne s partnerom na slnečnej terase alebo si vychutnať príjemný večer s Proseccom v jednej ruke a panna cottou v druhej? Portofino ti splní všetko na jednom mieste.

 

Leto je na dostrel, a preto ti ponúkame miesto, kde si ho užiješ naplno. Kam zájsť na najlepšiu Prosecco párty v Bratislave?

S výhľadom na zelené stromy pri Chorvátskom ramene, pod dizajnovými dáždnikmi, sudovými stolíkmi a s pohodlným gaučovým posedením spojila reštaurácia vkus s komfortom. Ak by ťa zastihlo zlé počasie a nevyšlo by ti vonkajšie posedenie, interiér ťa rozhodne nesklame. Vstup do reštaurácie vedie priamo cez miestnosť, v ktorej sa organizujú tématické ochutnávky s odborným výkladom a stolom plným jedla. Ak rozmýšľaš nad podobným miestom, kde by si si doprial vychillovaný večer s partičkou priateľov, určite to tu vyskúšaj!

 

Leto je na dostrel, a preto ti ponúkame miesto, kde si ho užiješ naplno. Kam zájsť na najlepšiu Prosecco párty v Bratislave?

 

Dlhoročná vínna tradícia

 

Portofino je jednou z reštaurácií patriacich pod známu značku Provino, ktoré má v obchodovaní s vínom na Slovensku bohatú tradíciu. Už od roku 1991 dovážajú vína z celého sveta. Dnes môžeš v ich ponuke nájsť výber od tých lacnejších až po drahé značky z francúzskeho Bordeaux, jedného z najznámejších vínových oblastí na svete. Tu si môžeš dopriať skutočný luxus v podobe jednej flaše za viac ako 500 EUR. Nie každý si však môže dovoliť štandard 500-eurového dvojdecka, no aj napriek tomu ostalo Portofino verné svojej kvalite. Na nápojovom lístku nájdeš jednotlivé odrody rozdelené podľa krajín, v ktorých boli dopestované. Silnú vínnu kultúru je cítiť aj v priestoroch reštaurácie.

 

Leto je na dostrel, a preto ti ponúkame miesto, kde si ho užiješ naplno. Kam zájsť na najlepšiu Prosecco párty v Bratislave?

 

„Ambíciou bolo vytvoriť krásne miesto na stretnutia ľudí počas celého dňa a ponúknuť mu naozaj koncept, ktorý má svetové parametre. Blízkosť Chorvátskeho ramena a umiestnenie v nádhernom projekte Petržalka City je základom pre ideu spraviť Portofino výkladnou skriňou celej Petržalky. Na Vašu návštevu sa teší mladý tím, ktorý prešiel tréningom profesionálov a určite vyhovie všetkým Vašim želaniam."

 

Leto je na dostrel, a preto ti ponúkame miesto, kde si ho užiješ naplno. Kam zájsť na najlepšiu Prosecco párty v Bratislave?

 

Ochutnávky v ružovom dress code alebo Prosecco párty pri západe slnka

 

Pre nadšencov vína sa každý mesiac konajú ochutnávky, ktoré si cez letné mesiace môžeš užiť v priestoroch letnej terasy. Akcie, na ktorých si usporiadavatelia nechávajú špeciálne záležať, majú zakaždým inú tématiku. V máji sa konala ochutnávka, ktorá v podstate odštartovala letnú sezónu a niesla sa v znamení ružových mladých rakúskych vín. Príznačný ružový dress code, ktorý ozvláštnil celú akciu, dodržal skutočne skoro každý. Po otváracom príhovore sa návštevníci s chuťou pustili do švédskych stolov, ktoré boli hosťom k dispozícii po celý večer. 

 

Leto je na dostrel, a preto ti ponúkame miesto, kde si ho užiješ naplno. Kam zájsť na najlepšiu Prosecco párty v Bratislave?

 

Ešte teplejší mesiac jún priniesol so sebou párty so stále viac obľúbeným nápojom mladých, ale aj starších. Niekoľko druhov bublinkového prosecca si milovníci vína vychutnávali do neskorých nočných hodín a zábava s príjemným opojením stále viac gradovala. Najbližšie sa môžeš tešiť na 21. júna na ochutnávku vín z viníc priamo z Čile. 

 

Leto je na dostrel, a preto ti ponúkame miesto, kde si ho užiješ naplno. Kam zájsť na najlepšiu Prosecco párty v Bratislave?

Zmrzlina zo Zeleného Veltlína alebo ľadový kopček zo šumivého vína?

 

Špecialita, ktorou Portofino skutočne zabodovalo. Okrem tradičných talianskych dezertov ako je tiramisu alebo lahodná panna cotta, stavila reštaurácia na originalitu a do letného počasia zakomponovala obľúbenú ľadovú pochúťku. Príchuťou však ostala verná duchu reštaurácie. Sorbet zo Zeleného Veltlína alebo zmrzlina zo šumivého Prosecca sa stala obľúbeným sladkým zavŕšením večera. 

 

Leto je na dostrel, a preto ti ponúkame miesto, kde si ho užiješ naplno. Kam zájsť na najlepšiu Prosecco párty v Bratislave?

 

Okrem ochutnávok vín sa samozrejme môžeš prísť len jednoducho najesť. Je to ideálnym miestom či už pre rodinné oslavy, obedy, víkendové raňajky, keď doma nenájdeš nič v chladničke a tvoj apetít si žiada niečo špeciálne pod zub. Miešané vajíčka, údený losos alebo sladká vanilková kaša s lesnými plodmi, k tomu čersvý pomarančový fresh a môžeš začať deň ako kráľ. Taliansky koncept reštaurácie sa na tanieri sľúbi s chuťou a ľahkosťou. V jedálnom lístku si vyberieš či už antipasti, polievky, pastu, alebo aj jedlá z grilu. 

 

Leto je na dostrel, a preto ti ponúkame miesto, kde si ho užiješ naplno. Kam zájsť na najlepšiu Prosecco párty v Bratislave?

 

Leto je na dostrel, a preto ti ponúkame na výber miesta, kde si ho naplno užiješ. Viac info o pripravovaných eventoch alebo o samotnej reštaurácii nájdeš na ich web stránke alebo Facebooku

 

Vyjadri svoj názor na článok
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Odpad! Menej takýchto článkov
Super! Viac takýchto článkov
Povedz nám, prečo sa ti článok nepáči:
Ďakujeme za tvoj názor!
Pomáha nám a autorom pri skvalitňovaní obsahu na stránke.
návrat hore Zdroj: Obsah vznikol v spolupráci s reštauráciou Portofino
Zobraziť 2 komentáre
Diskusia
Diskusia je len pre prihlásených
2 komentáre
Zoradiť komentáre podľa obľúbenosti času pridania
avatar
Partizánis15. jún 2017, 13:02

Napísať účelovo článok lebo kamarátom nejde podnik to môže len refresher :D tak 1/10 podnikov na ktorý dáte takúto recenziu je naozaj dobrý... chcel by som vidieť názor Čoje na túto reštiku ;-)

2 Odpovedať · Nahlásiť
Linda Džinie Ferenczyová21. august 2017, 15:12

PORTOFINO, wine bar & pasta

Najhorší zážitok aký som kedy mala.
Včera som priletela z juhu talianska. Tak po mesiaci čo som nebola s rodinou sme sa vybrali do peknej talianskej reštaurácie na nedelný obed. Prišiel k nám asi čašník vyzeral akoby sa práve zobudil po sobotňajšej párty, bez zástery, bez úsmevu..možno práve umýval riad alebo sa s ním rozišla priateľka a spálila mu oblečenie..neviem.. chceli sme toho ochutnať viac, tak nám trvalo kým sme si objednali aj čosi nemali. To, že pečené zemiaky s cesnakom a rozmarínom boli varené neochutené zemiaky v šupke a všetko bolo viac menej bez chuti, bez soli. Akože stáva sa. Nepríjemné pre kuchára ale sú aj také dni. Nič sme nereklamovali, až na moje spaghetti.. špenátové špagety s mušľami a rukolou. Najviac som sa bála tých mušlí ale nakoniec tie boli najlepšie. Špagety neboli ani špenátové ani s rukolou.. a keďže portofino je pre mňa známe domácimi cestovinami čo je úplna topka tak boli naozaj také čerstvé až som cítila to cesto.. boli surové! Po treťom súste som rozpoznala tu pachuť čo som mala v ústach. Škrob a surové cesto. Bola to len guča lamajucich sa špagiet. AsiČašník prišiel opäť až keď sme všetci akože dojedli a na môj plný tanier špagiet som mu povedala že sú surové, ani sa na ne nepozrel a povedal al dente a ja že: "NIE! SUROVÉ!" A ukázala som mu ako sa ešte lámu. Tak ich zobral a nič. Išla som teda ku pokladni že zaplatím, keďže Ja som vybrala zlú reštauráciu tak sa s tým musím vysporiadať. A čašník mi vraví: "Chcel som Vám tie spaghetti stornovať ale kuchári povedali ze sú dobre." To ma teda zarazilo. Účet bol 70eur.. tak som zaplatila, nech si kuchári užijú prázdnu reštiku.. len keď sme vyšli von a všetko sme to ešte prebrali, ten prístup, neochutené jedlo. Uvedomila som si že som zaplatila 70 EUR za obed a som hladná iba s nepríjemnou pachuťou cesta v ústach. Nedalo mi a vrátila som sa tam. Ešte raz, akurát som prišla z talianska kde som každý druhý deň jedla spaghetti alle vongole.. a ukazujem fotku, ako majú vyzerať al dente spaghetti alle vongole na to ma čašník nasmeroval na kuchára čo bol veľký tučný nepríjemný chlap, že čo mám za problém a vravím že boli surové a ani neboli špenátové s rukolou a že domáce cestoviny si robím tak ma skúšal že z čoho sa robia. A ze čo mám vlastne za problém či jedlo či niečo iné, že keď mi nechutilo mala som hneď povedat. Za problem som mala že si nepriznal že v akože Talianskom bare nevie uvariť cestoviny. Lebo čo je najdôležitejšie na dobrých cestovinách? No predsa cestoviny! Takže HNUSNÝ HNUSNÝ HNUSNÝ chlap so založenými rukami sa tam so mnou hádal ako on vie a ja nie.. JA?! HALO?! FUJ! NIKDY VIAC! Všetci 4 sme odchádzali veľmi sklamaní..

0 Odpovedať · Nahlásiť
Odoberaj REFRESHER videá