Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2017, 14:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Prvý trailer pre Black Panthera hovorí jasnou rečou: čaká nás jeden z najlepších, ak nie najlepší film od Marvelu vôbec

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pripravte sa na celkom iný svet, postavy, kultúru a fantastických hercov.

My sme nadšení, niektorí pri najhoršom spokojní. Black Panther púta najväčšiu pozornosť kritického obecenstva z celého MCU, a to už od svojho ohlásenia. Talentovaní herci, skvelý režisér, perfektný hrdina a hlavne neopozeraná a originálna kultúra celkom iného sveta, než na aké sme v kinách zvyknutí. Ako môžete vidieť v záberoch nižšie, Wakanda nielenže vyzerá úžasne, zároveň pôsobí ako niečo celkom nové. Keby sa finálny film podobal na prvé zábery, mohli by sme pokojne prehlásiť, že režisér Ryan Coogler (Creed) sa mohol odkloniť od klasickej marveláckej šablóny, čo v roku 2017 potrebujeme ako soľ. Nakoniec, na jeseň ide do kín vesmírna buddy komédia od Taiku Waititiho (mimochodom ide aj o film s Hulkom a Thorom). Na tieto dve snímky sa z celej 3. Fázy tešíme najviac.

Na zvyšok sme asi viac zvedaví než natešení. Marvel totiž už neprekvapuje a aj keď svoje remeslo ovláda lepšie než DC, po toľkých filmoch je to už strašne generické, mierne patetické a sterilné. Diváci aj fanúšikovia potrebujú niečo nové a zdá sa, že Black Panther má všetko pre to, aby to dokázal. Nakoniec, už od ohlásenia snímky a predstavenia postavy v Civil War mu na FIlmkulte držíme palce a preukazujeme mu naše sympatie. Black Panther sa proste musí podariť, no a trailer nižšie nám hovorí, že je to viac než pravdepodobné. A konečne niekde sedí aj ten rap, čo poviete?

Príbeh sa podľa scenáristu Joa Roberta Colea začne tesne po udalostiach Civil War. T'Challa/Black Panther (Chadwick Boseman) je novým kráľom technicky najvyspelejšej krajiny sveta, čo istotne nebude tešiť každého. On sa však musí pevne chopiť moci a upevniť nielen svoje postavenie, ale aj uchrániť Wakandu pred tlakom okolitého sveta. V MCU ide totiž o jediné miesto, kde sa nachádzajú zásoby vibrania (z neho je vytvorený Capov štít). T’Challa bude musieť dať dokopy okruh ľudí, ktorým dôveruje a vybojovať si to, čo mu právom patrí. 

Snímka bude mať dvoch záporákov. Jedným z nich bude zrejme Killmonger, druhým Ulysses Klaw stvárnený Andym Serkisom. S tým sme sa spoznali už v Age of Ultron, konkrétne ide o priekupníka so zbraňami, ktorý mal v zálohe aj zásoby vibrania. Mladý Panther sa spojí s CIA, aby mu pomohla udržať si trón a zbaviť sa nepriateľov krajiny. Je teda možné, že uvidíme Sharon Carter a celkom určite aj Everetta Rossa (viď trailer), oboch si ešte čerstvo pamatáme z Civil War. Režíruje Ryan Coogler (Creed) a okrem Chadwicka Bosemana v hlavnej role sa teda dočkáme aj mien, ako napríklad: Lupita Nyong’o ako Dora Milaje, MIchonne z Walking Dead - Danai Gurira čoby Okoye a Michael B. Jordan v role Killmongera, bývalého T’Challovho priateľa, z ktorého sa stal jeho rival. To však zďaleka nie je všetko. Predstavia sa aj herci, ako Daniel Kaluuya (nedávno hviezdil v Get Out), Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett a v neposlednom rade tu máme Foresta Whitakera v role Zuriho, akéhosi spirituálneho mentora. A to všetko bude podľa slov šéfa Marvel Studios Kevina Feiga zabalené do geo-politického a akčného dobrodružstva.

Prvý trailer pre Black Panthera hovorí jasnou rečou: čaká nás jeden z najlepších, ak nie najlepší film od Marvelu vôbec
Zdroj: Marvel
Prvý trailer pre Black Panthera hovorí jasnou rečou: čaká nás jeden z najlepších, ak nie najlepší film od Marvelu vôbec
Zdroj: Marvel

Režíruje už zmienený Ryan Coogler, ktorému so scenárom vypomáhal Joe Robert Cole (seriál American Crime Story: The People v. O.J. Simpson).  Ryan Coogler má na svojom konte iba dva celovečerné filmy. Hoci sa dá v súvislosti s oboma pokojne hovoriť o prevažne pozitívnych diváckych reakciách, filmovú verejnosť aj tak najviac zaujímalo, či dokáže nasadnúť do rozbehnutého MCU vlaku a pripraviť tak kvalitnú záležitosť, ktorá by v rozšírenom svete nezapadla prachom. Coogler však odpovedal slovami, že Black Panther bude jeho najosobnejšou snímkou, akú doteraz natočil:

Ide o špecifickú výzvu. To, kvôli čomu je Marvel taký úspešný a o čo sa teraz štúdiá snažia, je vytváranie obsahu, ktorý existuje v určitom univerze, kde na seba jednotlivé postavy nadväzujú. A mám pocit, že obrovskou kreatívnou výzvou pre mňa bude práve urobiť Black Panthera najosobnejšie, ako sa len dá. Touto postavou a jej príbehom som momentálne posadnutý, pričom si myslím, že snímka aj napriek veľmi unikátnemu deju stále v pohode zapadne do celkového priebehu.“ Premiéra je naplánovaná na 15. februára 2018, takže nás čaká cca 8 mesiacov trpezlivosti. Ak vás zaujíma viac o obleku Panthera a o tom, z čoho je vyrobený, klikajte sem.

Prvý trailer pre Black Panthera hovorí jasnou rečou: čaká nás jeden z najlepších, ak nie najlepší film od Marvelu vôbec
Zdroj: Marvel
Domov
Zdieľať
Diskusia