Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2017, 4:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Bez Johnnyho Deppa nebudú žiadni ďalší Piráti Karibiku! O čom však môže byť šiesty diel a aký záporák sa pravdepodobne vráti?

FILMY A SERIÁLY PIRÁTI KARIBIKU
Uložiť Uložené

Potitulková scéna v Dead Men Tell no Tales napovedá rozhodne veľa.

5. diel Pirátov Karibiku je už za nami. Sme s ním ako tak spokojní, určite viac ako s tým 4. a celkom sa tešíme aj na ten šiesty. Podľa tržieb, o ktorých ste si viac mohli prečítať už predvčerom, je jasné, že skôr či neskôr Jerry Bruckheimer a Disney oznámia práce na pokračovaní. A hoci je sága krásne zakončená v potitulkovej scéne (predstavte si film bez posledných 4 sekúnd, prípadne aj bez tej potitulkovej) a nikto by sa nenahneval, keby ďalší nevznikol, niečo nám hovorí, že je stále čo vyrozprávať. Nasledovať budú spoilery, takže... veď vy už viete, čo máte robiť. V prvom rade sa zlomili všetky kliatby na mori, takže... 

Davy Jones sa dostal zo svojho prekliatia, rovnako ako všetci členovia Holanďana. Je možné, že keď sa zlomil Poseidonov trojzubec, Willova kliatba sa zrušila a Davy sa tak mohol vrátiť z ríše mŕtvych, aby sa znovu staral o všetkých, ktorí umreli na mori. Logicky by sa mala zrušiť aj jeho kliatba, nejakým spôsobom však ožil. Určite nám to v ďalšom diele bude vysvetlené, dovtedy nám bude musieť stačiť to, že Davy je späť na žive. V potitulkovej scéne Dead Men Tell no Tales totiž navštívil Willa Turnera a Elizabeth Turnerovú/Swanovú, pričom za sebou na podlahe zanechal kôrovce, ktoré zdobili jeho tvár. Ak by sa chcel len pomstiť, obidvoch by na mieste zabil, on však skôr pôjde buď po Jackovi alebo sa bude snažiť o niečo úplne iné. Nakoniec, v ďalšom príbehu už nemusí byť ani záporák. Do partie sa hodí ďalší sympaták, keďže s Barbossom už veľmi rátať nemôžeme, pričom išlo o jednu z troch najlepších postáv série. Po 13 ročnej pauze by sa navše na moria po Jackovom boku vrátili manželia Turneroví, takže by to zase také suché byť nemuselo (ak šestka vznikne, bude to pravdepodobne až o tri roky, čo bude 13 rokov po At World’s End).

Bez Johnnyho Deppa nebudú žiadni ďalší Piráti Karibiku! O čom však môže byť šiesty diel a aký záporák sa pravdepodobne vráti?
Zdroj: Disney

Jedno je však isté, bez Johnnyho Deppa sa žiadni Piráti Karibiku nenatočia. Aspoň tak to vidí Jerry Bruckheimer, slávny producent, ktorý stál za zrodom prvého filmu a je so sériou doteraz. Jacka a Johnnyho považuje za najväčší prínos série. Režiséri Joachim Rønning a Espen Sandberg (Kon-Tiki, Max Manus) už nepriamo potvrdili, že plány i chuť urobiť ďalší diel tu je, všetko však bude záležať od tržieb. Ak teda máte chuť zájsť do kina na šestku, venujte nejaké prachy ešte päťke, hoci už teraz to vyzerá, že film si na seba zarobí. Ako ho vlastne hodnotíte?

Domov
Zdieľať
Diskusia