Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2017, 19:48
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Žena sa obliala kávou a od Starbucksu vysúdila skoro 100-tisíc eur. Incident zvalila na to, že viečka na ich pohároch dobre netesnia a odskakujú

ZAUJÍMAVOSTI STARBUCKS
Uložiť Uložené

Utrpela pri tom vážne popáleniny.

Matka troch detí Joanne Mogavero vyhrala súdny spor so spoločnosťou Starbucks po tom, čo si na seba ešte v roku 2014 vyliala horúcu kávu. Nápoj mal v tej chvíli teplotu takmer 90 stupňov Celzia, čo Joanne spôsobilo popáleniny prvého a druhého stupňa, a tak sa logicky rozhodla zažalovať Starbucks a vysúdiť za svoje zranenia aspoň nejaké bolestné a odškodné. Problémom podľa Joanne a jej obžaloby predstavovalo viečko na pohári, ktoré buď nebolo dobre nasadené, alebo jednoducho nefungovalo správne, pretože práve viečko z vrchnej časti pohára odskočilo a dovolilo káve, aby sa na Joanne porozlievala.

Starbucks sa počas súdneho procesu priznal, že každý mesiac dostane od svojich zákazníkov približne 80 sťažností na to, že ich viečka nefungujú, a nápravu chcela Joanne docieliť v rámci svojej žaloby, pretože Starbucks by podľa nej mal jasne uvádzať, že viečko nemusí držať a môže odskočiť, takže si ľudia musia dávať väčší pozor. Porota zatiaľ postihnutej žene udelila odškodné v celkovej výške 100-tisíc dolárov, pričom 15-tisíc z toho bolo určených na zaplatenie zdravotnej starostlivosti a ďalších 85-tisíc ako kompenzácia za bolesť a nepríjemnosti. Starbucks sa však voči rozsudku podľa všetkého plánuje odvolať.


Domov
Zdieľať
Diskusia