Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2017, 16:21
Čas čítania 0:00
Adam Smeták

Zlodej v Česku si vymyslel chemický útok a zamestnankyňu pošty presvedčil, že prišiel vydezinfikovať bankovky

ZAUJÍMAVOSTI ZLODEJI
Uložiť Uložené

Kuriózny príbeh stačil zlodejovi, aby si odniesol desiatky tisíc korún.

Na nedávne odpoludnie v Ježove v Českej republike tamojší obyvatelia len tak nezabudnú. Tamojšiu pobočku pošty si totiž za svoj cieľ vybral zlodej, ktorý k zdarnej krádeži využil skutočne kurióznu historku. Miestnu zamestnankyňu si dal zavolať s predstihom a predstavil sa ako policajt. Prekvapenej žene oznámil, že došlo k chemickému útoku a že o chvíľu príde v pracovnom obleku, v ktorom vykoná potrebnú dezifenkciu kontaminovaných bankoviek. Ďalej ju požiadal, aby počkala do jeho príchodu, zamkla hlavný vchod dovnútra a pustila ho zadným vchodom pre zamestnancov. Dôverčivá vedúca pobočky jeho pokyny splnila a keď dorazil muž v bielej kombinéze s kapucňou na hlave, bielymi rukavicami a slnečnými okuliarmi, pustila ho ďalej.

Zlodej v ruke držal a žene dal pokyn, aby kvôli dezinfekcii vyložila na stôl všetky bankovky. Keď tak spravila, začal na ne neznámy muž striekať z rozprašovača a následne ich skladať do plastovej krabice, ktorú si so sebou priniesol. Medzitým zamestnankyňu požiadal, aby mu vo vedľajšej miestnosti v umývadle prepláchla všetky kovové mince, ktoré bude dezinfikovať neskôr. Zatiaľ čo žena za dverami poslušne prepierala hromadu mincí, šikovný zlodej so všetkými bankovkami zmizol. Prišiel si tak na niekoľko desiatok tisíc korún. Páchateľ teda vyčistil pokladňu dokonalo, nie však od chemikálií, no od všetkých bankoviek, a pretože bol zahalený od hlavy až po päty, s identifikovaním zlodeja to bude mať polícia naozaj veľmi ťažké.

Ilustračné foto

Zlodej v Česku si vymyslel chemický útok a zamestnankyňu pošty presvedčil, že prišiel vydezinfikovať bankovky
Zdroj: g.denik.cz
Domov
Zdieľať
Diskusia