Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2017, 16:55
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

BMW technicky zdokonaľuje a dizajnovo pritvrdzuje 2-kový rad, vrátane špičkovej M2-ky

TECH BMW
Uložiť Uložené

Štýlové modely z Mníchova sa dočkali rozsiahlej modernizácie.

Najmenší model mníchovskej značky prešiel vskutku rozsiahlym faceliftom už dávnejšie, po 1-kovom bavoráku teda prichádzajú na rad aj zvyšné karosárske varianty, teda samotný rad 2. Reč je teda konkrétne o modeloch BMW radu 2 Coupé a Cabrio. Ako prvé tu máme zmodernizovaný exteriér - do ponuky pribudli nové odtiene karosérie a dizajny 16 až 18" diskov, pričom zmeny neobišli ani jednotlivé detaily karosérie. Po novom bude možné siahnuť po väčšej miere individualizácie, čiže estetických doplnkoch dotvárajúcich vonkajšie tvary. Najväčšia pozornosť sa sústredí na svetlomety - oba modely sú totiž medzičasom už v štandarde vybavené bi-LED technológiou, zatiaľ čo v prípade príplatkovej výbavy je možné zvoliť dokonca full-LED-ky. Zaujímavosťou je, že povestný "angel eyes" vzhľad s dvojicou kruhových svetlometov dostal interpretáciu v šesťuholníkovej forme, ktorá dotvára značne prísnejší podtón. So zväčšenými ľadvinkami masky chladiča vyzerá predná časť tým pádom ešte širšia a pôsobí športovejším dojmom. Zmeny pochopiteľne neobišli ani zadné partie, kde svalnaté tvary a jednodielne zadné svetlá okoreňuje atraktívnejšia grafika lediek.

Odporúčané
BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii 14. októbra 2023, 10:00

Interiér nových 2-iek sa vyznačuje pozmeneným dizajnom palubnej dosky, ktorá ešte viac zdôrazňuje orientáciu na vodiča a dostáva inak tvarované ozdobné dekóry zasahujúce až pred spolujazdca. Športovo-elegantný dizajn podčiarkuje celý rad detailov ako kontrastné prešívanie, vysoko lesklý čierny povrch stredového panelu a chrómované prvky na ovládacích paneloch vo dverách. Nové verzie látkového alebo koženého čalúnenia, obloženie interiéru z hliníka alebo vzácneho dreva a vysoko lesklé čierne panely s chrómovanými detailmi vytvárajú ďalší priestor na individualizáciu. Bohužiaľ, najmä na pohľad zastaralý (ne-M-kový) volant ostáva nezmenený, naopak, relatívne prekvapivo dochádza k značnej úprave ciachovania a grafiky budíkov. Veľkým progresom následne prešiel infotainment - 8,8" centrálny displej dostal možnosť ovládania dotykmi priamo na obrazovke, prostredníctvom ovládača iDrive Touch či hlasom. Novinkou je možnosť bezdrôtového nabíjania telefónov pomocou indukčnej priehradky a prostredníctvom navigačného systému BMW možno pristupovať k službe Apple CarPlay. Vstavaný WiFi hotspot ponúka internetové pripojenie až pre desať zariadení. K dispozícii je naďalej široká paleta troj-, štvor- a šesťvalcových motorov s výkonmi od 100 kW / 136 k až po 250 kW / 340 koní. Čerešničkou na rote je M2-ka s technológiou M TwinPower Turbo a výkonom 370 koní. Krútiaci moment 465 Nm možno pritom s funkciou overboost krátkodobo zvýšiť až na 500 Nm. Vďaka tomu je šesťvalcové M2 Coupé so sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou M DTC a funkciou Launch Control schopné zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,3 sekundy. Nepochybne, v ponuke nechýba ani povestný manuál.

Domov
Zdieľať
Diskusia