Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2017, 22:54
Čas čítania 0:00
Marek R.

Londýnska Chelsea pod vedením Conteho vyhráva s prehľadom Premier League

ŠPORT PREMIER LEAGUE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Absolútne zaslúžene.

Na minuloročnú sezónu by fanúšikovia Chelsea najradšej zabudli. Žiadna obhajoba titulu sa nekonala, jeden horší výsledok striedal druhý, tím bol v spodnej polovici tabuľky, výkony hráčov podpriemerné a nakoniec si to odniesol aj samotný tréner Mourinho. Spackaná sezóna znamenala, že Chelsea si v tejto sezóne nezahrala žiadnu európsku súťaž, no vďaka tomu mala viac síl ako jej súperi.

Na trénerskú lavičku zamieril vášnivý tréner Antonio Conte, prišli hráči ako Luiz, Batshuayi a hlavne Kante a čakala nás nesmierne vyrovnaná sezóna s fantastickými trénermi. Nikto by si pravdepodobne ale netrúfol povedať, že dva tímy si celkom uletia a ostatné tímy im nebudú stíhať. Zo začiatku to však tak nevyzeralo, Chelsea si zvykala na novú taktiku, no prišla zmena, ktorá odštartovala zbesilú jazdu. Conte zmenil formáciu na 3-4-3 a z ničoho nič Chelsea ničila jedného súpera za druhým a taktiež pribúdali na konto čisté kontá. Jediný, kto ako tak stíhal jej výsledkom, bol londýnsky rival z Tottenhamu a dalo sa čakať, že práve tieto dva celky si to nakoniec rozdajú o titul.

Dominantnejší bol však práve modrý tím z hlavného mesta a perfektné výkony podávali Hazard, Kante či dokonca David Luiz, okolo ktorého návratu sa toho veľa hovorilo. Už v minulej sezóne to bola práve Chelsea, ktorá rozhodla o titule Leicestru po výhre nad Spurs, no teraz mohla prípadná výhra rozhodnúť o ich titule. Pred dnešným zápasom mali pred svojím najväčším súperom náskok 7 bodov a keďže do konca sezóny zostávali tri zápasy, prípadné tri body by jej zabezpečili predčasne titul. West Bromwichu navyše o nič nešlo a v tabuľke sa už nemohli pohnúť smerom nahor, napriek tomu to bol pre Chelsea nepríjemný súper s výbornou obranou. Bolo teda na najlepšej ofenzíve v lige, či to zvládnu už teraz.

Víťazstvo a titul sa však nerodili ľahko. Polčas góly nepriniesol a hoci mala Chelsea výrazne väčšie držanie lopty, žiadne obrovské šance neprichádzali. V druhom polčase sme sa však dočkali oveľa väčšieho tlaku a bolo vidieť, že hráči chcú titul osláviť už v tento deň. Dlho sa im však nepodarilo prekonať Fostera, zostávalo už len posledných desať minút, no potom to prišlo. Mitchy Batshuayi, ktorý sa v tejto sezóne viac ukázal na Twitteri ako na ihrisku (za svoj čas strávený na ihrisku samozrejme nemôže), si výborne nabehol a po ešte lepšej prihrávke nemal problém prekonať brankára.

Chelsea vďaka tomuto gólu vyhráva titul Premier League a musíme povedať, že úplne zaslúžene. Uvidíme však, ako to Conteho družina zvládne v nasledujúcej sezóne, keďže medzi povinnosti pribudne aj Liga majstrov. Ak by sme však mali vybrať anglické mužstvo, ktoré v Európe nespraví hanbu, bola by to práve Chelsea.

Evans a jeho šikovná hra rukou, ktorú rozhodca prehliadol

Azpi nikdy nesklame

Batshuayi rozhoduje o titule

Rozhodca ukončuje zápas a oslavy môžu začať

Anketa:
Zaslúžený titul pre Chelsea?
Áno
Nie
Áno
86 %
Nie
14 %
Domov
Zdieľať
Diskusia