Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2017 o 14:40
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Šéf hokejového zväzu prezradil, koľko dostávajú naši chlapci za deň v reprezentačnom drese. Priemerný Slovák by im nemal čo závidieť

ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ak ste si doteraz mysleli, že slovenskí hokejisti si chodia na šampionát hlavne privyrobiť, tak vás teraz vyvedieme z omylu.

Hokejový šampionát v Paríži a Kolíne je v plnom prúde a tímy už majú za sebou skoro polovicu základnej časti. Dočkali sme sa zopár prekvapení, pekných gólov aj brankárskych zákrokov, no z pohľadu slovenského fanúšika sa zatiaľ majstrovstvá sveta nevyvíjajú úplne podľa predstáv. Skôr naopak. Po troch zápasoch s papierovo slabšími súpermi máme na konte len tri body a šance na postup zo skupiny sa čoraz viac vzďaľujú a žiaľ ešte stále je aktuálna aj téma týkajúca sa zostupu Slovenska do B-kategórie. Tento scenár si však nepripúšťame a pevne veríme, že chalani dokážu ešte o body zabojovať aj so silnejšími súpermi, kde môžu len prekvapiť.

Ak ste si do dnešného dňa mysleli, že motiváciou hráčov v reprezentácii je v prvom rade finančná odmena, tak vás teraz veľmi rýchlo vyvedieme z omylu. Nový šéf hokejového zväzu Martin Kohút totiž po nástupe do funkcie stanovil systém odmeňovania. Každý hráč si za mesiac trvajúce majstrovstvá na konto pripíše bez bonusov približne priemernú mzdu bežného Slováka - 915 eur. Teda v prepočte 30 eur denne. V prípade, že sú hráči v národnom tíme dlhšie alebo kratšie, dostanú alikvotnú časť tejto sumy. Samozrejme, Medzinárodá federácia rozdáva aj bonusy pre tímy do ôsmeho miesta, čo nám však pravdepodobne v aktuálnom roku nehrozí. No a výber, ktorému sa podarí získať zlato, si prilepší o 900-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia