Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2017, 22:41
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenskí hokejisti zaznamenali ďalší posun, bohužiaľ vzad. Body strácame aj proti reprezentácii Lotyšska

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bieda to bola aj dnes.

Slovenskej hokejovej reprezentácii vstup na majstrovtsvá sveta v Paríži a Kolíne vôbec nevyšiel. Až do posledných sekúnd bojovali o čo i len jeden bod proti najväčšiemu outsiderovi turnaja z Talianska, vyrovnať sa im podarilo až v samotnom závere zápasu a napokon z toho boli 2 body. Predvedený výkon a hlavne stratu bodu však jasne naznačovali, že aj tento šampionát to zrejme nebude žiadna sláva, no pred nami bolo ešte mnoho zápasov a stať sa mohlo čokoľvek.

Dnes na chalanov čakalo Lotyšsko, čo je súper, ktorého sme na majstrovstách sveta neporazili ešte ani raz, navyše náš súper zvládol svoj otvárací zápas pomerne jednoznačne 3:0 po výhre nad Dánskom. Lotyšsko nastúpilo proti Slovensku naposledy v príprave pred MS 2015. Vtedy vyhralo v domácom prostredí dva zápasy (5:1 a 3:2 po samostatných nájazdoch). Na najvyššom fóre došlo k poslednému stretu týchto dvoch reprezentácií pred štyrmi rokmi. Vtedy sa tiež tešili Lotyši po výsledku 5:3.

 

Úvodné zostavy:
Lotyšsko: Merzlikins (Punnenovs) – Sotnieks, Kulda (A), Cibuļskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Jaks – Daugavinš (C), Džerinš, Roberts Bukarts – Sprukts (A), Rihards Bukarts, Indrašis – Skvorcovs, Girgensons, Keninš – Pavlovs, Meija, Bičevskis.

Slovensko: J. Laco (J. Hudáček) – Sersen, Čajkovský, Jánošík, Čerešňák, Mikuš (A), Gernát, Šedivý, Trška – Skokan, Dravecký (C), Suja – Miklík (A), Bližňák, Haščák – Cingel, Kudrna, L. Hudáček – Matoušek, Zigo, Skalický.

Úvod stretnutia jasne naznačil, že ani dnes nás nečaká žiadna ľahká prechádzka a Lotyši od začiatku stretnutia vyvíjali tlak. Ten im priniesol aj prvú presilovú hru, ktorá bola navyše až 5 minútová po faule Matoušeka, ktorý si v zápase už nezahral. V zápätí sa faulu dopustil aj Mikuš, museli sme sa teda v trojici brániť piatim lotyšským korčuliarom a hoci sme túto početnú nevýhodu zvládli, pokračujúca presilovka piatich proti štyrom už bola využitá. Sprukts mal pri svojom góle poriadne šťastie, Laco nemal šancu zareagovať na nečakaný oblúčik a prvý presný zásah stretnutia udobril až videorozhodca. V úvodnej tretine sa nám podarilo aj vyrovnať skóre zápasu, no doplatili sme na ukvapenosť rozhodcu. Puk bol stále v hre, no rozhodca pískol do svojej píšťalky, prerušil hru a jasný gól, ktorý prišiel o sekundu neskôr, tak nemohol platiť. Prvú tretinu sme teda prehrali o gól a ďalšie komplikácie tak boli na svete.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Druhá tretina bola pomerne vyrovnaná, veľa príležitostí sme v nej nevideli, no jeden gól napokon z toho bol. Lotyši opäť využili svoju presilovú hru po peknej akcii, keď sa presadil Girgensons. Rovnako ako v prvom zápase, aj teraz sme museli v záverečnej tretine poriadne zabrať, no čakala nás ešte ťažšia úloha ako proti Talianom. Pomôcť nám mohla ponúknutá presilová hra a hoci Merzlikins tvrdo odolával, napokon sa nám konečne podarilo dostať puk za jeho chrbát. Tým šťastným strelcom bol opäť Michel Miklík, ktorý sa s tým nebabral a tvrdou strelou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Presilovú hru však dostali aj Lotyši a opäť sme sa nedokázali ubrániť. Už svoj tretí gól v zápase strelil náš súper v početnej výhode, na čo už chalani nedokázali zareagovať, zápas sme tak prehrali 1:3 a po dvoch zápasoch máme na konte iba dva body.

Lotyši sa po šťastnom góle dostávajú do vedenia
 
Ďalšia využitá presilová hra znamená zvýšenie náskoku
 
Michel Miklík dramatizuje zápas
 
Ďalšia využitá presilová hra
 
Slovenskí hokejisti zaznamenali ďalší posun, bohužiaľ vzad. Body strácame aj proti reprezentácii Lotyšska
Zdroj: evysledky
Domov
Zdieľať
Diskusia