Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2017, 17:04
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Epické Gears of War sa dostane na strieborné plátna! O scenár sa postará autor Avatara 2

FILMY A SERIÁLY MICROSOFT
Uložiť Uložené

Do tímu pribudlo nové meno

Žeby sa filmovej verzie Gears of War nakoniec predsa len dočkáme? Najnovšie správy tomu minimálne nasvedčujú, keďže sa aktuálne Universal Pictures podarilo najať nového scenáristu, ktorý sa podielal na snímkach, ako Armageddon, Votrelci vs. Predátor 2 a v budúcnosti by sa mal venovať okrem spomínaného Gears of War aj všetkým nasledujúcim Avatarom režiséra Jamesa Camerona. Jeho meno je Shane Salerno a treba podotknúť, že keď tohto štyridsaťštyri ročného scenáristu najal samotný Cameron, určite nepôjde o žiadneho amatéra, čo nám dáva zase o kúsok väčšiu nádej na úspešné dokončenie projektu.

Pre tých, ktorí náhodou nevedia, Gears of War je vojenská sci-fi akčná hra z pohľadu tretej osoby, ktorá sa príbehovo zameriava na vojakov z Delta Squad, konkrétnejšie na hlavnú postavu, Marcusa Fenixa. Títo odvážliví jedinci bojujú na planéte Sera proti nebezpečným nepriateľom za záchranu ľudstva. Rod Fergusson, šéf štúdia Coalition (štúdio stojace aj za hernou sériou Gears of War), sa kedysi vyjadril, že plne podporuje rozdiel medzi hernou a filmovou tvorbou. Z toho si možno viac menej vyvodiť, že by sa príbeh nemusel točiť v rámci story-line, ktorú hráči už dôverne poznajú. Na druhej strane sa naskytuje myšlienka vytvorenia iného, no zároveň dúfame viac menej podobného príbehu.

Odporúčané
KVÍZ: Tento silvestrovský technologický kvíz nebude vedieť dokončiť každý. Zvládneš ho? KVÍZ: Tento silvestrovský technologický kvíz nebude vedieť dokončiť každý. Zvládneš ho? 31. decembra 2022, 14:00

Sám Fergusson k téme povedal nasledujúce: "Myslím, že musíte nechať byť filmy filmami." Svoje tvrdenie odôvodňuje ďalej tým, že ide o dva rôzne svety, ktoré sa v určitých prípadoch zameriavajú na odlišné publikum, a preto mnohokrát filmy, snažiace sa nasilu napodobňovať herný svet, zlyhávajú. S pánom Fergussonom môžeme po pravde len súhlasiť. A čo vy?

Epické Gears of War sa dostane na strieborné plátna! O scenár sa postará autor Avatara 2
Zdroj: Microsoft
Domov
Zdieľať
Diskusia