Byť úspešným na poli gastronómie nie je jednoduché, no ak človek vie, čo robií a čo chce dosiahnúť, môžu sa diať zázraky.
V súčasnosti sa aj do Česka konečne dostal trend nie len kvalitného ale aj netradičného jedla, ktoré je samozrejme o zopár krokov napred vďaka svojej chuti, no ako celok ponúka človeku aj dokonalý zážitok pre chuťové bunky. Za všetky spomenieme napríklad Forbidden taste, Nemléko či Café Buddha, ktorým v počiatkoch nechýbala odvaha a chuť priniesť niečo nové. Všetky tieto tri už na prvý pohľad rozdielne projekty však spája jedna zásadná vec a tou je nepopierateľný úspech na poli gastronómie. Bol to skôr bol alebo spanilá jazda? Zhoda náhod alebo precízne pripravený koncept a tvrdá práca? Aj na tieto otázky nájdeš odpoveď vďaka novému formátu Food stories, v rámci ktorých vám atraktívni hostia poodhalia príbehy. Tie možno nebudú jasným receptom na úspech, no určite vás minimálne inšpirujú.
A na čo všetko sa vlastne môžete tešiť? Ivon Hrnčiarová spoločne so svojim manželom založila Forbidden Taste, pretože ju už klasická reštaurácia začala nudiť. Teraz dokazuje, že gastronomický zážitok sa dá zakomponovať do akéhokoľvek prostredia a je jedno, či ide o galériu, skate park alebo akýkoľvek iný netradičný priestor. Ivon návštevníkom porozpráva, nakoľko je náročne postaviť kuchyňu kdekoľvek aj odkiaľ čerpá nápady. A to všetko s nadšením presne tak, ako keď sa minulý mesiac usmievala z titulky Forbesu. Amálie Koppová s Davidem Balcarem zas porozprávaju o tom, ako vyrábajú rastlinnú verziu mlieka. Vďaka kampani na HitHit dokázali vyzbierať dostatočne veľa prostriedkov a aktuálne sa venujú výrobe náročnej makovej verzie. V Prahe snáď ani neexistuje trendy kaviareň, ktorá by nemala v ponuke ich Nemléko. Úspešná dvojica porozpráva o tom, ako sa im podarilo dosiahnuť toto všetko v tak krátkom čase.
Posledným zaujímavým človekom je Štěpán Návrat, ktorý je zakladateľom Buddha Café a za jeho úspechom stojí hlavne nespočetné množstvo príbehov a skúsenosti. Štipendium na americkej univerzite, návrat do Prahy, práca v thajských kúpeľoch a fascinácia orientálnou kultúrou, ktorú spojil s túlaním sa po Ázii. V svojich reštauráciách sa v prvom rade drží autenticity. Buddha Café si napríklad ako jediná v Česku vyrába vlastné kari pasty. Ako sa mu podarilo medzi stovkami ďalších ázijských podnikov vyniknúť a vybudovať si výborné meno? Aj na túto otázku dostanete odpoveď práve počas Food stories, ktoré sa budú konať už 27. apríla v pražskom ROYAL theatre.
Program večera:
19:00 Welcome drink + ochutnávka jídla v podání Dirty dog, Hummus princess, Na Italské farmě, Konečně vývar a dalších začínajících projektů
19:30 Talk show s inspirativními hosty, které vyzpovídá šéfkuchař Radek Jakubec
21:00 Networking + pokračující ochutnávka
Všetky dôležité informácie a aktuality nájdete aj na oficiálnej facebook udalosti a na záver len pripomeniem, že záujemcovia sa musia aj vopred registrovať a cena lístka je 274 Kč.