Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2017, 19:01
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Posledných 24 hodín Adolfa Hitlera sa malo niesť v znamení divokého sexu a drogového maratónu. Nacisti v bunkri si posledné chvíle užívali naplno

ZAUJÍMAVOSTI ADOLF HITLER
Uložiť Uložené

Deň, kedy Hitler pochopil, že si preňho prišla smrť.

Adolf Hitler bol na začiatku druhej svetovej vojny zrejme najmocnejším mužom na celej planéte, ale postupom času svoju silu strácal. Strácal politickú aj vojenskú prevahu a v priebehu vojny aj vlastné zdravie, keď bol dlhé roky závislý na amfetamíne, opioidoch či dokonca kokaíne. Autori Jonathan Mayo a Emma Craigie sa preto prostredníctvom dobových záznamov a svedectiev detailne pozreli na to, ako vyzeralo jeho posledných 24 hodín pri živote a aj keď by si mohol očakávať zdrveného nacistického vodcu, okolo neho sa ľudia zabávali, pili alkohol, užívali drogy a oddávali sa aj divokým sexuálnym hrátkam. Hitler však vedel, že svojmu osudu neujde.  

Hitlera prišiel prebudiť jeho dvorný pomocník Heinz Linge, lenže nacistický vodca bol už dávno hore a čakal na Heinza len kvôli tomu, aby spolu splnili ranný rituál s kravatou. Po úspešnom zvládnutí viazania kravaty sa Hitlerovi začal venovať August Wollenhaupt, čiže jeho holič, a postaral sa o jeho vlasy aj ikonickú bradu, ktorou si Hitler zakrýval svoje priveľké nosné dierky. Vodca potom dostal do pravého oka kokaínové kvapky na upokojenie bolesti, zobral si niekoľko tabletiek na trávenie a nechal si do miestnosti priviesť šteniatko svojej sučky Blondi, s ktorým sa rád hrával.

Onedlho sa vojenskí pohlavári Burgdorf, Krebs a tajomník Bormann stretli, aby opäť raz vybrali fľaše s alkoholom a poriadne sa opili. Nijak inak to nevyzerá ani vo veliacich miestnostiach, kde sa alkohol zo skladov leje potokom a záletník Bormann sa vďaka vyššej miere opitosti dokonca rozhliada po vhodných kandidátkach na jeho novú milenku. Zaujímavosťou je, že mimomanželské vzťahy mu jeho žena Gerda tolerovala a bola ochotná privítať jeho nové objavy v ich spoločnej domácnosti. Na chodbách bunkru sa v tom čase hrávali aj deti Goebbelsovcov, ktoré veselo pobehovali a spievali si, nevediac o tom, že v priebehu niekoľkých hodín ich vlastní rodičia prinútia nedobrovoľne zomrieť.

Odporúčané
Nacisti donútili k prostitúcii až 50 000 mladých žien. Museli uspokojovať nemeckých vojakov a ťahať z nich informácie Nacisti donútili k prostitúcii až 50 000 mladých žien. Museli uspokojovať nemeckých vojakov a ťahať z nich informácie 16. februára 2024, 12:30

Okolo druhej poobede sa Hitler s pribúdajúcimi vráskami na tvári spoločne s Evou Braunovou pridáva ku svojim kolegom, aby si vychutnali spoločný obed. Hitler sa vraj odmietal pri jedle baviť o prehrách, ktoré nemecká armáda zažívala v boji, a tak sa jeho kolegovia snažili rozprávať len o príjemných veciach. V ten deň však všetkých prekvapil plánmi o tom, ako musia jeho telo spáliť, aby ho Sovieti ani Američania nemohli nájsť a zneuctiť. Adolf Hitler sa potom s ostatnými začali rozprávať o tom, aký spôsob samovraždy by bolo najefektívnejšie zvoliť a sám za najlepší považoval guľku do hlavy. Na druhej strane, jeho manželka Eva Braunová nechce, aby sa jej hlava roztrieštila na tisíce kúskov, a tak si zo šiat vyberá kyanidovú kapsulu a rozpráva o tom, ako dúfa, že jej smrť bude rýchla a bezbolestná. Hitler potom všetkých uistil, že kyanid je skvelý spôsob, ako zomrieť rýchlo, a tak sa viacero kolegov a kolegýň pridalo a požiadali vodcu, aby im jednu kapsulu zabezpečil.

Hitler napokon vydá rozkaz, aby jeho milovaný pes Blondi podstúpil test a vyskúšal si kyanidovú kapsulu. Nechcel dovoliť, aby ho zabili prichádzajúci Rusi, a tak sa len prišiel pozrieť na to, ako Blondi ležala na zemi v priebehu niekoľkých sekúnd od momentu, keď jej v ústach praskla kapsula s kyanidom. Rovnaký osud potom postihol aj všetkých päť ďalších šteniatok, ktoré však nezabije kyanid, ale obyčajná guľka. Nasleduje menšia oslava pre členov a podporovateľov Hitlerovej mládeže, ale to už všetci radosť len predstierajú a vedia, čo ich čaká v ďalších hodinách.

O desiatej večer si Hitler prečítal správy o tom, že jeho spojenec Benito Mussolini skončil zastrelený a zavesený na námestí a v tej chvíli mu bolo jasné, že neexistuje iná možnosť a musí spáchať samovraždu. Svojim vojenským veliteľom v Berlíne ešte nechal rozoslať informácie o tom, ako by mali postupovať nacistické odvetné útoky, ale nikto už neverí, že by sa Berlín dal zachrániť. Nič sa na tom nezmenilo ani po polnoci, keď sa Hitler v očakávaní dobrých správ naposledy dožadoval nových informácií z frontu, avšak žiadne neprichádzali, a tak si vodca zvolal niekoľko kolegov a oznámil im, ako plánuje odísť z tohto sveta. Všetkým poďakoval za ich službu a potom sa ešte stretol s jedným z doktorov z provizórnej nemocnice, profesorom Ernstom Schenckom, ktorému bolo jasné, že Hitler trpí Parkinsonovou chorobou a jeho telo mu vypovedáva službu.

Odporúčané
Hitlerov osobný lekár bol jeho „drogovým dílerom“. Diktátora nakopával pervitín aj kokaín Hitlerov osobný lekár bol jeho „drogovým dílerom“. Diktátora nakopával pervitín aj kokaín 9. marca 2023, 9:30

Takmer všetci sa spoločne zabávajú s alkoholom a drogami, ktoré v bunkri ešte zostali a na chvíľku sa na večierku objavila aj Eva Braunová, teda vtedy už Hitlerova manželka, aby zrejme na pár minút zabudla na to, čo sa jej stane. Hitlerov vodcovský bunker však zostal ticho a vodca sa spoločne s medikom Haasem rozpráva o tom, ako chce zomrieť. Jeho manželka Eva sa vraj bála, že nezomrie v rovnakej chvíli ako jej manžel a keď ho uvidí ležať mŕtveho na zemi, zľakne sa a nedokáže spáchať samovraždu. Medik všetkých upokojil, že majú dostatok kapsúl aj dve pištole, ak by sa jedna zasekla a všetko by malo vyjsť podľa plánu. Hitler sa potom uložil do postele, zatiaľ čo v ostatných častiach bunkru prebiehajú divoké orgie. V zubárskom kresle mala sedieť priviazaná žena a užívať si divoké hrátky so svojím vyvoleným, pretože žiadnej lepšej zábavy už v tom čase nebolo. Hitler si už uvedomoval, že mu zostáva maximálne 24 hodín života do momentu, kým do bunkru nepreniknú Sovieti a nezničia všetko, čo im bude stáť v ceste. Rádiové správy prichádzajú s hrozivými informáciami, že Sovieti sú bližšie, než sa čakalo, a tak nastáva hodina pravdy.

Eva Braunová vyšla tesne pred vlastnou smrťou na záhradu, aby si posledný raz prehliadla oblohu nad Berlínom, ale namiesto nej videla len oblaky dymu a kapitulujúcu nacistickú obranu pri Reichstagu. O niekoľko minút neskôr sa na rovnakú cestu vydal aj samotný Hitler, ale nedokázal vstúpiť von, pretože ho zrejme ovládol pocit strachu z výbuchov a guliek svištiacich naprieč okolím bunkru. Vedel, že niekde na rovnakej záhrade bude jeho telo už o pár desiatok minút zapálené, aby sa nedostalo do rúk Sovietom, ktorí by z neho spravili maškarádu pre celý svet. A to on nemohol dopustiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia