Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2017, 10:25
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple sa vyhrážajú hackeri. Ak im kalifornský gigant nezaplatí, tak vraj vymažú milióny iCloud účtov

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Niekto si chce zarobiť na letnú dovolenku.

Pokiaľ sa niekomu v najbližších dňoch z ničoho nič obnovia továrenské nastavenia a popri tom vymažú všetky uložené dáta či súbory v službe iCloud, nepôjde o žiadnu náhodu. Americkej spoločnosti Apple sa totiž posledné dni vyhráža skupinka hackerov, ktorí si hovoria "Turkish Crime Family". A čo žiadajú? Ak im gigant nezaplatí 75-tisíc dolárov v niektorej z kryptomien alebo im nedá darčekové poukážky iTunes v hodnote 100-tisíc, majú v pláne vymazať iCloud účty patriace slušnému množstvu používateľov zariadení s logom nahryznutého jabĺčka. Na zaplatenie výkupného zostávajú presne dva týždne. Deň D by mal nastať presne 7. apríla

Samozrejme, nie je vylúčené, že ide o špekulantov, ktorí ani zďaleka nedisponujú takými možnosťami, o akých povedali bezpečnostnému tímu Apple. Vďaka screenshotom, kde má údajne byť zachytená e-mailová konverzácia medzi obomi stranami, vieme, že niektoré detaily absolútne nesedia, pretože hackeri zakaždým hovoria o úplne odlišných číslach. Reč tu je o množstve iCloud účtov, ku ktorým majú mať vzdialený prístup. Ako informuje web thehackernews.com, v jednom prípade bolo spomenutých 200 miliónov, v ďalšom 300 miliónov a v inom zase až takmer 560 miliónov.

Domov
Zdieľať
Diskusia