Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2017, 11:30
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Mrazivý Reebok Spartan Race sa opäť vracia do malebného mestečka pod Vysokými Tatrami

REFRESHER
Uložiť Uložené

Jedinečné podujatie sa bude konať už o pár dní!

Pod Vysokými Tatrami leží malebné mestečko Svit, kde sa už po druhýkrát pobeží extrémny prekážkový pretek Reebok Spartan Race, a to zo Štefánikovej ulice. Ten je obľúbený u miliónov ľudí po celom svete vrátane detí. Na jeho zimnú verziu sa môžete ísť pozrieť v sobotu 18. februára.

Pred rokom v januári sa vo Svite v mrazivom počasí zúčastnilo pretekov až dvetisíc Sparťanov. „Taký mráz, aký bol vtedy vo Svite, sme nikdy na pretekoch nezažili,“ spomínajú organizátori. Prvý zimný Reebok Spartan Race sa uskutočnil na Slovensku v januári 2015, a to z Jasnej na Chopok (išlo o úplne prvý zimný Reebok Spartan Race na svete). Odvtedy sa táto verzia pretekov stala taká populárna, že si ju pretekári sami vyžadujú, a dokonca aj deti.

Mrazivý Reebok Spartan Race sa opäť vracia do malebného mestečka pod Vysokými Tatrami
Zdroj: Reebok Spartan Race

Detský Reebok Spartan Race bude štartovať o 12.00. Svoje ratolesti môžete zaregistrovať na www.spartanrace.sk, v sekcii daného preteku po zložkou „Junior Race“. Pre deti sú pripravené kategórie od 4 do 14 rokov.

Hlavný pretek pre dospelých odštartuje o 9.00, a favoritom bude takmer domáci pretekár Peter Žiška z Hýb, ktorý obhajuje svoje prvenstvo spred roka. Každú štvrťhodinu sa postupne na štart postaví 250 pretekárov. Zaujímavá trať s prekážkami bude merať minimálne 5 kilometrov, a povedie ako lesom, tak aj sídliskom vo Svite. Tešiť sa môžete aj na bohatý sprievodný program. Vstup pre divákov je zdarma.

Mrazivý Reebok Spartan Race sa opäť vracia do malebného mestečka pod Vysokými Tatrami
Zdroj: Reebok Spartan Race
Domov
Zdieľať
Diskusia