Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2017, 20:00
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Príď si vyskúšať najnovšie herné technológie na trnavský festival UniCon, ktorý začína už o pár dní

REFRESHER VIRTUÁLNA REALITA
Uložiť Uložené

Chýbať nebudú nové aj retro, počítačové i spoločenské hry, virtuálna realita, cosplay, ale aj zaujímavé prednášky s hernou tematikou.

Rok 2016 síce ubehol ako voda, no v hernom svete sa toho stihlo udiať neúrekom. Vďaka technologickému pokroku si už vieme hry užívať skutočne naplno prostredníctvom virtuálnej reality, ktorá sa aj v našich končinách stáva čoraz viac obľúbenou. Za spomenutie nepochyne stojí aj neuveriteľné rozšírenie e-sports, ktoré sa definitívne stali mainstreamvou zábavou porovnateľnou s akýmkoľvek vrcholovým športom. A práve týmto témam sa bude primárne venovať aj festival UniCon organizovaný Fakultou masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, ktorá v minulom roku otvorila študijný odbor zameraný na digitálne hry. Druhý ročník atraktívného podujatia pre všetkých herných nadšencov všetkých vekových kategórií sa uskutoční 18. – 19. februára v priestoroch bývalej ZŠ v Jame, pričom turnajová časť začína už 17. februára a zaregistrovať sa naň môžeš napríklad aj ihneď na oficiálnej stránke

Príď si vyskúšať najnovšie herné technológie na trnavský festival UniCon, ktorý začína už o pár dní

Samotný festival sa bude niesť v znamení spomienky na legendárnu Maxihru Andrej Bičana s Crashom Bandicootom, ktorá tento rok oslavuje 20. narodeniny. V porovnaní s prvým ročníkom sa môžeme tešiť na viacero zmien, pričom medzi tie najzásadnejšie patrí rozšírenie samotného priestoru. K dispozícii budú okrem chodieb školy a outdoorovej plochy ďalšie 2 poschodia, z ktorých každé bude zamerané na inú oblasť.

Odporúčané
Najväčšia hala na svete pre VR prichádza do Bratislavy. Prechádzali sme sa po Mesiaci, vstúpili do auta, počuli ruch ulice Najväčšia hala na svete pre VR prichádza do Bratislavy. Prechádzali sme sa po Mesiaci, vstúpili do auta, počuli ruch ulice 19. októbra 2022, 11:30

To prvé bude venované offline zábave a vzdelávaniu, druhé starým aj novým herným konzolám, no a tretie naplnia ukážky najnovších technológií vrátane spomínanej obrovskej prehliadke virtuálnej reality a hololens. Okrem toho sa môžete tešiť na plnohodnotný stream z turnajov, cosplayový contest, atraktívnych zahraničných hostí a mnoho ďalšieho. Samozrejme nebudú chýbať ani prednášky a panelové diskusie, kde sa budeš mať možnosť porozprávať so zaujímavými ľuďmi. Na záver si tiež organizátori prichystali aj afterparty, ktorá sa bude konať v priestoroch laser arény ChillPoint. 

Ako to vyzeralo na prvom ročníku si môžeš priblížiť prostredníctvom krátkeho aftermovie.

Viac informácií a aktualít nájdeš napríklad aj na oficiálnej facebook udalosti, prípadne na webe www.unicon.lol.

Domov
Zdieľať
Diskusia