Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2017, 14:40
Čas čítania 0:00
Branislav Noskovič

Režisér Star Wars Episode VIII prezrádza prvé informácie o deji, postavách a ich vzťahoch či veľkoleposti tejto časti

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Akí budú hlavní hrdinovia nového pokračovania Hviezdnych vojen? Aký budú mať vzťah Rey a Luke? Bude osmička temnejšia ako predchodca?

Úspešná premiéra Rogue One: Star Wars Story je dávno za nami a nám ostáva necelý rok do uvedenia ôsmej epizódy v rámci kontinuálnej hlavnej ságy tohto gigantického univerza. Projekt, ktorého pracovný názov stále visí vo vzduchu ako Star Wars: Episode VIII, bude ďalej rozvíjať charaktery predstavené v The Force Awakens (J.J. Abrams) a teda opäť uvidíme Rey, Finna, Poa, Kylo Rena a samozrejme starých notoricky známych - Lukea Skywalkera a Leiu. Režisér Rian Johnson (Looper) poskytol pre portál Variety pár vyhlásení, ktoré by nám mohli pomôcť utvoriť si presnejší obraz o tom, čo by sme v tomto pokračovaní mohli vidieť. Dôraz kládol najmä na hlavné postavy a ich osobnostný posun: „Chcem sa o nich dozvedieť viac a tým nemyslím iba ich minulosť. Zistiť čomu musia čeliť, čo ich zožiera a ako sa s tým vysporiadajú."

Režisér Star Wars Episode VIII prezrádza prvé informácie o deji, postavách a ich vzťahoch či veľkoleposti tejto časti
Zdroj: Photo © Lucasfilm

Toto sa týka hlavne Rey (Daisy Ridley) a jej rodinných väzieb, ktoré sú zatiaľ zastrené hmlou, no je tu šanca, že sa o nich dozvieme viac. Samozrejme, nemyslíme tým iba jej pôvod ale aj to, ako jej minulosť ovplyvní jej motivácie a konanie v súčasnosti.

„Je to silná súčasť osobnosti Rey, niečo, čo bolo veľmi silné a veľmi ovplyvnilo celý jej život a čomu by som sa aj ja chcel v jej príbehu venovať", hovorí Johnson a my len dodávame, že zrejme myslel jej detstvo a to, ako ostala sama opustená na planéte Jakku. Toto všetko bude mať určite nemalý význam pri jej výcviku Jedi a jej vzťahu s jej budúcim mentorom Lukeom Skywalkerom (Mark Hamill), s ktorým sa stretáva na konci siedmej epizódy.

Režisér Star Wars Episode VIII prezrádza prvé informácie o deji, postavách a ich vzťahoch či veľkoleposti tejto časti
Zdroj: © Copyright1997 Lucasfilm Ltd. Credit:1997 Lucasfilm

„Ani jeden z nich nevie, kam toto všetko povedie a ako to splní jej očakávania. Niečo podobné, ako keď sa človek ocitá na prahu dospelosti. Jednoducho nová kapitola." Pri Lukovi zase nevieme, kam sa za tých 30 rokov (od udalostí v Return of the Jedi) posunul. Prakticky o ňom teda nevieme nič. Toto by mohol byť jeden z hlavných motívov filmu. „Ako to je s Lukeom? Budem k tejto otázke pristupovať veľmi precízne a tak, aby to celé dávalo zmysel."

Toto môže byť zásadné pre úspech filmu, pretože osud mladého Skywalkera bol v starých epizódach hlavný nositeľ dramatického konflitku. Hlavne v šiestej epizóde, kedy jeho pochybnosti a vnútorná rozorvanosť vrcholili. Ak by sme sa dočkali niečoho podobného, ako bol záver s imperátorom Palpatinom a Darthom Vaderom, myslíme, že nejeden fanúšik by krochkal blahom.

Posledná vec, ktorá sa týkala rozhovoru s Johnsonom bol samotný názov, resp. podtitul najnovšieho filmu. Ten tvrdí, že to bol jeden z prvých bodov v počiatočnom návrhu, no prezradiť ho zatiaľ nechce. Čo však môžu ľudia očakávať je poriadna dobrodružná jazda a značná dávka zábavy, aká bola aj vo Force Awakens a v pôvodných filmoch. Je pravedpodobné, že tvorcovia nechcú na silu kopírovať temnú atmosféru piatej epizódy (Empire Strikes Back), no to neznamená, že bude núdza o vážne momenty. Snáď sú tieto správy dobrou predzvesťou pre ďalšie kvalitné pokračovanie tejto  neuveriteľne rozsiahlej ságy a v decembri 2017 si užijeme skvelý film. Nech vás sila sprevádza!

Domov
Zdieľať
Diskusia