Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2017, 15:06
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Aj prostitútky jedného dňa nahradia roboty. Sexuálna revolúcia by mala nastať už okolo roku 2050

TECH ROBOTIKA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Intímny kontakt so strojom bude bežnou záležitosťou.

Predstavte si, že prídete do obchodu s elektronikou a miesto laptopu alebo televízie hodíte do svojho nákupného košíka niečo, čo na prvý pohľad pripomína jedného z nás, avšak s tým rozdielom, že pôjde o neživého robota s umelou inteligenciou či tak vernou fyzickou podobou, že by viacerým z nás nerobilo problém mať s ním trošku bližší vzťah. Nie, nebavíme sa tu o seriáli Black Mirror a ani žiadnom sci-fi filme z Hollywoodu, ale celkom zaujímavej vízii našej vzdialenej budúcnosti. Mať sex s pekne vyzerajúcim robotom a zároveň to považovať za bežnú záležitosť môže byť realitou už okolo roku 2050, tvrdí britský výskumník, ktorý zameriava svoju pozornosť na túto čoraz diskutovanejšiu tému plnú kontroverzie. 

Podľa Dr. Iana Perasona a jeho síce trošku staršej, no za to poriadne zaujímavej správy nastane takzvaná sexuálna revolúcia, pretože naplniť naše tajné priania budú vedieť nielen ľudia z mäsa a kostí, ale aj pokročilé výdobytky modernej doby. Taký pokrok ovplyvní a zmení viacero vecí, a to vrátane dnešných vzťahov medzi dvomi osobami alebo dokonca i prostitúcie, čiže poskytovanie sexuálnych úkonov za určitú finančnú odmenu. Počítať napríklad môžeme s nižšími cenami alebo krajšími či neporovnateľne šikovnejšími robotickými profesionálkami bez akýchkoľvek morálnych zásad. Stačí len bez hanby povedať, čo od nej očakávame a tá svojmu zákazníkovi so všetkým okamžite vyhovie, ako len najlepšie vie. 

"Sex nie je potrebné predstavovať, no spôsoby, akým si ho užívame, prejdú počas nadchádzajúcich rokov značnou evolúciou."

Záujem o sexuálne stroje s plnohodnotnými genitáliami prejavilo hneď niekoľko výrobcov, medzi ktorými nechýba ani Abyss Creations, spoločnosť z Kalifornie. Ďalšia generácia človeka pripomínajúceho robota RealDoll by mala prísť na spotrebiteľský trh už v budúcom roku spolu s cenou presahujúcou sumu 10-tisíc eur, čo má mať na svedomí integrácia moderných technologických riešení zabezpečujúcich udržiavanie bežnej ľudskej teploty a zároveň umožňujúcich adekvátne reagovať na dotyky nášho tela. Vzájomný kontakt ale nemusí zostať iba pri sexe. Podľa slov šéfa Abyss Creations, Matta McMullena, môžu novšie generácie spôsobiť, že postupom času vznikne medzi používateľom a zariadením vážny vzťah plný lásky. Niečo podobné sme mali príležitosť vidieť vo filme Her, kde sa nesmelý používateľ moderného operačného systému s umelou inteligenciou zamiloval do obyčajného softvéru. Tak pokročilé výdobytky majú však pred sebou ešte dlhú cestu, čo je vidieť i na samotnej cenovke, ktorá sa môže celkom vážne o pár desaťročí pohybovať na úrovni hodnoty momentálne predávaných high-end smartfónov.

Domov
Zdieľať
Diskusia