Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2017, 10:08
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Herný laptop Acer Predator 21 X s dvomi grafikami GTX 1080 mieri do obchodov. Z jeho ceny ti však zostane zle

TECH
Uložiť Uložené

Ak si nerozmýšľal nad predajom obličky, tak je najvyšší čas.

Pamätáte si na šialený laptop od taiwanského Aceru zo začiatku minuloročného septembra? Ak nie, nevadí. Predator 21 X môžeme pokojne označiť za gejmerské porno, pretože sa v jeho útrobách nachádza tak výkonný hardvér, že ho výrobca začne onedlho predávať za takmer 9-tisíc amerických dolárov. Áno, čítate dobre, deväť tisíc dolárov. Čo je na ňom teda tak drahé? Technické špecifikácie tohto obra tvoria dve špičkové grafické karty NVIDIA GTX 1080, zaoblený displej (2 560 x 1 080 pixelov) s 21-palcovou uhlopriečkou, pomerom strán 21:9, 120 Hz obnovovacou frekvenciou aj funkcionalitou G-Sync a pokročilá technológia tobbi na sledovanie očí používateľa, čo mu uľahčí ovládanie operačného systému alebo obohatí hranie hier. Myšku, klávesnicu a ani gamepad ňou totiž nenahradíme. Skôr by sa dala prirovnať k trojrozmernému dotyku z displejov v novších iPhonoch, ktorý nám výrazne zlepšil používateľský zážitok. Problém ale nebude ani s rozpoznávaním ľudských tvári, pretože hardvérová výbava zahŕňa i infračervenú kameru.

Herný laptop Acer Predator 21 X s dvomi grafikami GTX 1080 mieri do obchodov. Z jeho ceny ti však zostane zle
Zdroj: Acer

Výpočtový výkon ozrutného a ťažkého Windows laptopu Acer Predator 21 X má na starosti siedma generácia procesorov Intel Core i7 s architektúrou Kaby Lake, pričom sú k dispozícii štyri DDR4 sloty, kam možno dokopy pripojiť až 64 GB veľkú operačnú pamäť. Chladenie zase zabezpečuje päť kvalitných ventilátorov a desať tepelných trubíc. Základné úložisko novinky disponuje kapacitou 2 TB. Mechanická klávesnica Cherry MX ponúka viacero farieb osvetlenia a prítomný touchpad možno fyzicky zmeniť na tradičné numerické tlačidlá. Integrovaný zvukový výstup (4.2) pozostáva zo štyroch reproduktorov a tiež dvoch subwooferov. Viac vizuálnych detailov nájdeš na nižšie uvedenom videu od Circuit Breaker.

Domov
Zdieľať
Diskusia