Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2017, 11:11
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Číňania vypravili prvý vlak z Pekingu až do britského Londýna. Preje 12-tisíc kilometrov a privezie tovar v hodnote takmer 5 miliónov eur

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Dobrodružstvo sa skončí až po 18 dňoch.

Nechať sa nahovoriť na vlakový výlet po Európe nezvládne každý. Cestovanie vlakom sa pritom každým dňom stáva čoraz dostupnejším a pohodlnejším, lenže ľudia si radšej zaplatia dostupnú letenku namiesto toho, ako by mali cestovať vlakom dlhé hodiny. Ak aj ty patríš do tejto kategórie cestovateľov, potom by sme ťa zrejme len s veľkými ťažkosťami nahovorili na cestu novej trasy prevádzkovanej čínskymi železnicami tiahnucej sa z Pekingu až do britského Londýna.


Nová linka sa teda po dosiahnutí dohody s Britmi predĺži aj do ich hlavného mesta a medzi Pekingom a Londýnom bude stáť okrem 12-tisíc kilometrov aj rovno 9 rozdielnych krajín. Lokomotíva naložená tovarom od textilu, cez cestovné kufre a ďalšie drobnosti vyštartovala na svoju prvú britskú cestu ešte v nedeľu a do Londýna jej to potrvá celých 18 dní. Vo vlakovej súprave sa vezie tovar za viac než 4,5-milióna eur a predĺženie už existujúcej linky až do Spojeného kráľovstva je súčasťou medzinárodnej iniciatívy snažiacej sa dosiahnuť to, aby sa tovar z východnej Ázie vedel dostať na kraj Európy čo najlacnejšie a najrýchlejšie. Vlaková linka je totiž dostupnejšia nielen v porovnaní s leteckou prepravou, ale aj rýchlejšia než lodná preprava. Bohužiaľ, cestovné lístky pre obyčajných pasažierov Číňania neponúkajú, ale ktovie, v budúcnosti možno budeme cestovať do Ázie aj vlakom.

Odporúčané
PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie 5. marca 2024, 16:00


Domov
Zdieľať
Diskusia