Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2016, 9:16
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Legendárna modrá obrazovka smrti z Windowsu sa zmení na zelenú. Microsoft tak vizuálne odlíši jednotlivé verzie

TECH MICROSOFT
Uložiť Uložené

BSOD a po novom už aj GSOD.

Behom uplynulých dní sa na internete objavilo niekoľko zaujímavých informácií, ktoré hovorili o novinkách v pripravovanom aktualizačnom balíčku objemnejších rozmerov pre operačný systém Windows 10. Vieme napríklad o priamo Microsoftom integrovanej náhrade za populárnu aplikáciu f.lux na redukciu vyžarovania modrého svetla, integrácii virtuálneho asistenta Cortana do úvodných nastavení Windowsu, čo umožní pohodlné hlasové ovládanie celého procesu, alebo vylepšeniach pre internetový prehliadač Edge. Ako ale upozornil web Živé.sk, nikto nepostrehol zásadnú zmenu legendárnej modrej obrazovky smrti (BSOD) do inej farby. Poukázal na ňu až jeden zo zamestnancov amerického giganta prostredníctvom sociálnej siete Twitter, kde zverejnil tweet s textom "Je skvelé čítať o všetkých tých novinkách, ktoré ľudia objavili v uniknutých balíčkoch, nevšimli si však jednu veľkú zmenu!"

GSOD, alebo inými slovami netradične zelenú obrazovku smrti bude však zobrazovať iba na počítačoch bežiacich na systéme Windows 10 vo verzii Insider Preview, a to kvôli tomu, aby používateľ vedel vizuálne odlíšiť, či ide o stabilnú alebo nestabilnú verziu. V tej je, pochopiteľne, oveľa viac nedostatkov, ktoré môžu z času na čas spôsobiť neočakávané vypnutie osobného počítača, čomu predchádza informovanie používateľa o softvérových komplikáciách pomocou spomínanej obrazovky. Aktualizačný balíčeky by mal podľa dostupných informácií doraziť medzi širokú verejnosť niekedy začiatkom roka 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia