Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2016, 10:51
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V lese Robina Hooda sa chlapíkovi podarilo objaviť zlatý prsteň v hodnote 80-tisíc eur. Kúpa detektora kovov sa nakoniec vyplatila

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nález, ktorý Markovi zrejme zmení život.

Každý, kto sa zaujímal o legendy týkajúce sa Robina Hooda už určite počul názov Sherwood Forest. Britský les si rýchlo získal prepojenie s legendárnou postavou a jeho návšteva sa naposledy oplatila Markovi Thompsonovi. Mark si pred časom zaobstaral detektor kovov, keďže ho vždy zaujímala história a dúfal, že by jedného dňa mohol naraziť na niečo zaujímavé a hodnotné. Ten deň prišiel nedávno, keď sa so svojou partiou prechádzali práve po Sherwoodskom lese a jeho detektor odrazu začal divoko signalizovať, že niečo zachytil. Mark potom zo zeme vyhrabal prsteň a keď pochopil, že je celý vyrobený zo zlata a v strede tróni veľký zafír, nevedel, čo si má pomyslieť. Po konzultácii s kamarátom si prsteň zobral so sebou a teraz už len čaká na to, či sa o ňom bude dať zistiť čosi viac.

Prvotné odhady pritom hovoria o tom, že prsteň by mohol mať hodnotu od 30- do 80-tisíc eur. Pozadie prsteňa by sa vraj malo datovať až do 14. storočia, čiže by malo ísť o vzácny artefakt zo stredoveku. Po stranách má prsteň dokonca vygravírované podobizne Ježiša a ďalšej postavy svätca, takže ak sa Markovi podarí dokázať pravosť zlatého prsteňa, pravdepodobne sa mu od základov zmení život. Pracuje totiž pri výrobe vysokozdvižných vozíkov a toľko peňazí ešte nikdy nemal možnosť zarobiť. A ktovie, možno prsteň patril aj samotnému Robinovi Hoodovi.   

Domov
Zdieľať
Diskusia