Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. decembra 2016, 16:05
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Vytáčajú vás plné vlaky a preplnená MHD? Takto sa jazdí v Japonsku počas špičky

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO MHD
Uložiť Uložené

Miestenkový vozeň tu veru nenájdete.

Byť natlačený ako sardinka v oleji získava nový význam slova. Pokiaľ zvyknete bývať vytočení z mestskej hromadnej dopravy alebo nie ste stotožnení so štátnymi vlakmi, ktoré sú plné cestujúcich s bezplatným lístkom, pozrite sa na druhú stranu Zemegule, presnejšie do Japonska. Veľkomestá už niekoľko rokov trpia obrovskými návalmi cestujúcich v metre najmä počas rannej dopravnej špičky. Stanice bývajú neskutočne preplnené čakajúcimi a po príchode metra sa začína boj o každé jedno voľné miesto, pričom samotným problémom je dostať sa do vnútra a nie sadnúť si.

Ľudia sa tak po takmer okamžitom naplnení metra otáčajú chrbtom a snažia sa zacúvať do už aj tak plného dopravného prostriedku. Keďže vodič musí počkať, kým sa všetky priechody bezpečne uzavrú, nastúpia do akcie výpravcovia, ktorí nemajú na výber a trčiacich cestujúcich buď vyhodia alebo potlačia použitím síl, a tak vyplnia aj poslednú "skulinku" vzduchu. Sen každého klaustrofobika hľadajte v japonských veľkomestách každé jedno ráno počas pracovného týždňa. 

Domov
Zdieľať
Diskusia