Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. decembra 2016, 14:29
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhony zasypala kopa problémov. Používatelia sa sťažujú na zlú výdrž, zamŕzanie aplikácie a v Číne ich pár aj horelo

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Apple má momentálne plné ruky práce.

V priebehu minulého týždňa viacero majiteľov iPhone 6 a 6s postrehlo, že sa ich telefón po chvíli používania sám od seba vypne, akoby už nemal žiadnu energiu. Tento týždeň zase vyšlo najavo, že problém nepredstavuje iba svojvoľné vypínanie. Niekoľkým jedincom totiž posledné dni sem tam zamŕza aj systémová aplikácia na vytáčanie telefónnych čísiel, takže v podstate nemôžu nikoho týmto spôsobom kontaktovať. Za tým s najväčšou pravdepodobnosťou stojí nedávne sprístupnenie aktualizačného balíčka na verziu iOS 10.1.1, ktorý už čoskoro nahradí momentálne testovaná verzia iOS 10.2, kde by sa mali hlavné softvérové vylepšenia točiť hlavne okolo dôležitých problémov predchádzajúcej aktualizácie. Sťažnosti pribudli a ešte stále pribúdajú priamo na oficiálnom fóre spoločnosti Apple.

"Mám nový iPhone 7. Aplikácia telefónu často mrzne a vyžaduje tvrdé zavretie prostredníctvom dvojitého stlačenia domovského tlačidla a swipnutia po displeji. Je to známy problém? Vie niekto, ako ho opraviť? Môj softvér je aktualizovaný na iOS 10.1.1."

iPhony zasypala kopa problémov. Používatelia sa sťažujú na zlú výdrž, zamŕzanie aplikácie a v Číne ich pár aj horelo
Zdroj: Oliur Rahman / pexels.com

A aby toho náhodou nebolo málo, tak pár kúskov len nedávno zachvátili plamene. Nešťastné incidenty nastali v Číne a ani zďaleka nešlo o premiéru. Ako píše web Phone Arena, zodpovedné čínske úrady stihli poslednú dobu zaregistrovať hneď niekoľko podobných udalostí. Spoločnosť Apple však vinu odmieta a všetko zvaľuje na externé vplyvy, ktorými môže byť nešikovnosť používateľa zničeného iPhonu. Kalifornský gigant sa odvoláva na výsledky vlastného vyšetrovania, pretože tie hovoria, že koreňovou príčinou nie je výrobná chyba. To však neplatí o vyššie spomínaných incidentoch s vypínaním iPhonov.

Ázijským dodávateľom Applu sa podarilo vyrobiť niekoľko chybných batérií, ktoré môžu, ale zároveň nemusia spôsobovať predčasné vypínanie smartfónu. Používateľovi potom príde, že vydrží po plnom nabití fungovať iba niekoľko minút. Ako môžeme vidieť trošku vyššie, pár ukážkových sťažností nájdeme aj na sociálnej sieti Twitter. A keďže je chyba tentokrát na strane výrobcu, plánuje všetky zle zdroje energie vymeniť za dobré. Ako ale zistiť, či máme zlú alebo dobrú batériu? Čoskoro nám niečo také umožní výnimočne vytvorený diagnostický nástroj priamo od kalifornského jabĺčka, ktorý integruje do ďalšieho aktualizačného balíčka.

Domov
Zdieľať
Diskusia