Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2016, 16:05
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Odinštalovanie Facebook aplikácie zlepší výdrž batérie až o 20 percent a porastie aj rýchlosť smartfónu

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Jeden skvelý tip nielen na nižšiu spotrebu.

Každé používanie mobilnej aplikácie nás stojí určité množstvo drahocennej energie z batérie nášho inteligentného mobilného telefónu. Konkrétna spotreba však závisí od špecifických nárokov softvéru. Zatiaľ čo jednému stačí naozaj zanedbateľná časť kapacity, iný sa nehanbí spotrebovať až tak okolo 20 percent. Reč tu je o oficiálnej aplikácii sociálnej siete Facebook pre operačný systém Android, ktorá nielenže výrazne zvyšuje spotrebu, ale aj znižuje rýchlosť smartfónu, a to o približne 15 percent. Zverejnené údaje pochádzajú z výsledkov viacerých nezávislých testov, uvádza web Tech World Zone. V ich teste nahradili Facebook aplikáciu v Huawei Nexus 6P za energeticky efektívnejšiu alternatívu pod názvom Metal, pričom oficiálny Messenger zostal aj naďalej zapnutý, čiže synchronizoval dáta na pozadí ako za bežných okolností. Zvýšenie rýchlosti bolo cítiť pri spúšťaní každej z 15 rôznych Android aplikácií.

Druhou možnosťou môže byť používanie mobilného internetového prehliadača a webovej verzie modrej sociálnej siete, čo určite mnohí z vás už dlhšiu dobu robia. V takom prípade sú k dispozícii dokonca aj upozornenia. Bez Messengera však nebude možné nikoho kontaktovať prostredníctvom súkromnej správy. Facebook vraj o nemalom probléme vie už dlhšie, no náprava v podobe softvérovej aktualizácie zatiaľ nechodí. Uvidíme teda, či sa dostaví niekedy v blízkej budúcnosti alebo si ešte nejaký ten mesiac počkáme. Podľa čerstvých slov hovorcu nám nezostáva nič iné ako byť trpezliví.

Domov
Zdieľať
Diskusia